Onder 21: ADO Den Haag sluit najaarscompetitie af met nederlaag

|||||||

Met enige vertraging door de coronamaatregelen is eerste competitiehelft voor ADO Den Haag O21 dan toch uitgespeeld. Voor ADO O21 was de competitie eigenlijk al voor de break afgerond. Het team van Gerard van Ruitenburg kon niet meer degraderen en was voor de eerste twee plekken ook al uitgeschakeld.

Tekst: Glenn Duijzer           |        Foto’s: Fred Reuling

In deze laatste drie wedstrijden werd slechts één punt behaald op bezoek bij sc Heerenveen. De laatste thuiswedstrijd tegen NAC Breda O21 ging met 1-3 verloren.

De wedstrijd werd vanwege de belangen voor ADO Den Haag O18 eenmalig op veld 2 gespeeld en misschien was deze weinig inspirerende omgeving wel mede debet aan de nederlaag. Onder het toeziende oog van ex-ADO Den Haag-jeugdtrainer en huidige FC Eindhoven-trainer Rob Penders en MVV-speler Elano Yegen mochten de bezoekers aftrappen. Na iets meer dan zestig seconden was doelman Kilian Nikiema de eerste speler die namens ADO Den Haag de bal raakte. Hij mocht hem uit het net halen nadat Kosiah een diepe bal vanuit de verdediging hard inschoot: 0-1.

Het duurde meer dan een half uur voordat ADO Den Haag O21 iets terug kon doen. Het was een kans voor Nick Broekhuizen, die door de uitstekende Bredase doelman werd gepareerd. Nog geen minuut later was het Annamousi die van de rand van het strafschopgebied de bal op de onderkant van de lat schoot. Via de carambole en de paal kwam de bal terug in het veld waar Shahaj de rebound op Vaits schoot.

ADO Den Haag O21 eindigde de eerste helft als de betere partij en zo werd er ook aan de tweede helft begonnen. Net op het uur schoot de in vrije positie staande Evan Rottier van dichtbij op de vuisten van de doelman. In de daaropvolgende aanval van NAC O21 schoot Van Schuppen de bal pardoes in de korte hoek en bracht daarmee de stond op 0-2.

Hierna stond de lat een Haagse treffer tot tweemaal toe in de weg. In het Haagse kwartiertje was eerst Onur Demir die de lat raakte en daarna Nino Noordanus. Het was wachten op de Haagse treffer en die viel dan ook zes minuten voor tijd. Na een overtreding op Yahya Boussakou in de zestien, liet de arbiter doorspelen. Het was Nino Noordanus die Nick Broekhuizen in een betere positie zag staan. Laatstgenoemde wist de bal onder de Bredase doelman in te schieten.

Nog geen twee minuten later had het 2-2 kunnen staan nadat Evan Rottier vanaf rechts een voorzet gaf op Yahya Boussakou. De linksbuiten schoot van dichtbij op de doelman. Het laatste woord was weer aan NAC Breda O21 en met bijna de laatste bal van de wedstrijd was het wederom Kosiah die koelbloedig de stand op 1-3 bracht.

Komende dinsdag speelt ADO Den Haag O21 om 14.00 uur op het Kasteel tegen Sparta Rotterdam O21. Het wedstrijdschema voor de voorjaarscompetitie zal binnenkort bekend worden gemaakt.