Jack’s League: Quick Boys effectief in extra tijd eerste en tweede helft

|

Quick Boys kwam al snel op voorsprong in het thuisduel tegen Excelsior Maassluis. Verder was de ploeg van trainer Grünholz zeer effectief in de extra tijd van de eerste en tweede helft. Na rust waren de bezoekers nog wel teruggekomen tot 2-1.

Tekst: Ton Beije                | Foto’s: Orange Pictures

Quick Boys kende een goed begin op Nieuw-Zuid door tegen Excelsior Maassluis al snel op een 1-0 voorsprong te komen. Daarbij werd de ploeg van trainer Edwin Grünholz ook een beetje geholpen door de bezoekers. Doelman Jean Paul van Leeuwen had geen beste uittrap in huis, waardoor de bal voor de voeten van Nick Runderkamp belandde die zich niet bedacht en van zo’n vijfentwintig meter raak schoot: 1-0.

Rood

Na 25 minuten spelen kreeg de thuisploeg een ideale mogelijkheid om de score op te voeren. Kevin Ringeling pakte Quick Boys-speler Borg Knijnenburg vast en kreeg van de scheidsrechter gelijk rood voorgehouden vanwege het ontnemen van een directe scoringskans. Doelman Jean Paul van Leeuwen maakte zijn eerdere fout goed door de strafschop van Nick Runderkamp te stoppen.

Op het half uur kreeg Quick Boys opgelegde kansen via Youssef El Kachati en Nigel Ogidi Nwankwo, maar doelman Van Leeuwen toonde weer zijn klasse en hield de Tricolores in de wedstrijd. Acht minuten voor rust de eerste mogelijkheid voor Excelsior Maassluis, maar Gabri Urbanus schoot de bal uit een vrije trap vanaf zo’n dertig meter tegen doelman Paul van der Helm aan. Er kwamen nog vier minuten extra bij de eerste helft en in die periode verdubbelde Quick Boys de marge. El Kachati liet de bal uit een volley achter doelman Van Leeuwen tegen het net ploffen: 2-0.

Nadat het eerste kwartier niet veel spektakel had opgeleverd, vielen er in kort tijdsbestek gele kaarten. Omar El Baad en Bram Wennekers (Excelsior Maassluis) en Lorenzo van Kleef (Quick Boys) waren de klos.

Met nog achttien minuten op de klok kwamen de bezoekers terug in de wedstrijd. Kevin Dercks was alert bij een afvallende bal en wist Van der Helm te passeren: 2-1. Excelsior-trainer Dogan Corneille bracht pal daarop een tweetal wissels in. Brandon Robinson en Redouan Omar Ouali kwamen in het veld voor Bram Wennekers en Dave van Delft.

Rebound

Acht minuten voor tijd nog een mogelijkheid voor de gastheren, maar Darren Maatsen wist wel doelman Van Leeuwen te omspelen, maar liet de bal vervolgens over het doel verdwijnen. Bij Excelsior nog twee wissels Redouan El Hankouri (voor Giovanni da Fonseca) en wat later Darwin Heuvelman (voor Kevin Dercks). Het hielp niet, want net als voor rust, scoorde Quick Boys ook nu in de extra tijd de 3-1 via Darren Maatsen in de rebound.