Zondag 2D: HVV verspeelt koppositie na nederlaag bij RKDEO

||||||||||||||||||||||||

In Nootdorp bleef RKDEO aan de goede kant van de score tegen HVV. De equipe van trainer Wesley Epskamp blijft door de overwinning volop meedraaien in de strijd om een plek in de nacompetitie. HVV verloor haar leidende positie aan Wippolder door deze nederlaag.

Tekst en foto’s: Sander de Hollander

In de zesde minuut stichtte HVV het eerste gevaar, maar RKDEO-verdediger Dean van Velzen haalde de bal van de lijn. De kroonleeuwen bleven de gevaarlijkste ploeg. Halverweg het eerste bedrijf belandde een voorzet van HVV voor de voeten van Van Velzen die zich verslikte in de bal. Juriaan van Wijgaarden loste een schot op het doel, maar doelman Huub Koning stond op de juiste plaats.

In de slotfase van de eerste helft ging RKDEO-speler Olaf Kramer naar de achterlijn en trok de bal voor. Via de vuisten van keeper Guus Dicke werd de bal tot corner verwerkt. De hoekschop van Rob van Hagen leverde een afzwaaiend schot van Tommy Simonis op. In blessuretijd leek een hoekschop van HVV nog gevaar op te leveren, maar doelman Koning pakte de bal klemvast. Ole de Mooij bleef proberen om de bal te schoppen, maar de arbiter floot af voor de rust.

In de 54e minuut bereikte een breedtepass de jarige Dean van Velzen, die de bal in de verre hoek van het Haagse doel krulde: 1-0. Nog een kwartier later was het alweer gelijk. Jack Doorschodt raakte Juriaan van Wijngaarden die met veel bombarie naar de grond ging. Scheidsrechter Mourabit wees naar de stip en Joppe Dekker faalde niet van elf meter: 1-1. Een paar minuten verder kopte Max Hagemann de bal over het doel van Koning.

RKDEO probeerde weer gevaar te stichten en dit leverde een paar kansjes op. Met nog acht minuten te spelen werd Irian Boeschoten door Ole de Mooij en Wouter Vrijmoet aangevallen en ging de bal weer op de stip. Jack Doorschodt schoot de bal koelbloedig binnen. HVV deed er alles aan om nog een punt te redden. Een bal van Tommie Steens ging voorlangs en een schot van Boris Gorlee ging over het doel heen.

Vijf minuten in blessuretijd gin HVV-keeper Guus Dicke mee naar voren. RKDEO zette een counter op maar bij de middenlijn werd Olaf Kramer door Dicke onderuitgehaald en dit leverde de keeper een rode kaart op. HVV had alle wissels al gebruikt en moest verder met veldspeler Max Kranendijk in het doel. HVV kreeg nog één kans. Het schot van Ole de Mooij ging voorlangs.