Weer geen winst, late gelijkmaker redt ADO Den Haag

ADO Den Haag kreeg in het duel uit tegen Jong FC Utrecht voldoende kansen om een keer met drie punten van het veld te stappen. Dat lukte niet en in de tweede helft nam Jong FC Utrecht zelfs de leiding. Een afstandsschot van invaller Nigel Owusu (foto) vloog via een verdediger in de voorlaatste minuut in het Utrechtse doel en dat leverde alsnog een punt op: 1-1.

Tekst: Ton Beije   

Bij ADO Den Haag startte in de defensie met Gylermo Siereveld naast Tyrese Assante in het centrum omdat Daryl Werker niet helemaal fit was. Boy Kemper, die er de komende maanden niet bij zal zijn vanwege een achillespeesblessure, werd vervangen door Amir Absalem. In de aanval kreeg Amar Catic de voorkeur boven Xander Severina.

Sterk

De Hagenaars openden sterk in de Galgenwaard. Al in de derde minuut had de ploeg op voorsprong kunnen komen, maar een schot van Dhoraso Klas eindigde op de paal. ADO Den Haag bleef in die beginfase de bovenliggende partij en Gregor Breinburg had pech met goede schoten uit de tweede lijn die net naast het doel van Fabian de Keijzer verdwenen. Max de Waal had pech halverwege het eerste bedrijf dat zijn inzet werd geblokt. Nadat het de bezoekers niet lukte om aan de leiding te komen, kon Jong FC Utrecht langzaam beter in de wedstrijd komen. Door fouten aan Haagse zijde kregen Reijnders en Booth mogelijkheden, maar het leverde ook geen treffer op.

Paal

Na de doelwisseling, ADO Den Haag begon met dezelfde elf, probeerde de formatie van trainer Dirk Kuijt weer om tot scoren te komen, maar een vrije trap van Gregor Breinburg leverde ook niet het gewenste resultaat op. De Haagse middenvelder zocht het doel net te hoog. Aan de andere kant kwam ADO Den Haag goed weg toen Daishawn Redan zijn schot, buiten bereikt van doelman Hugo Wentges, op de paal zag belanden.

Voet

ADO Den Haag bleef, waar mogelijk, de aanval zoeken. De meegekomen verdediger Denzel Hall probeerde het van afstand, maar vond doelman De Keijzer op zijn weg en dat overkwam ook Joël Zwarts, die De Keijzer met de voet redding zag brengen. Aan de andere kant moest ADO Den Haag alert zijn op tegenstoten van Redan. Na dik een uur spelen vond Kuijt het tijd om in te grijpen. Hij haalde Absalem, Breinburg en Zwarts naar de kant. Voor hem kwamen binnen de lijnen Nigel Owusu, Silvinho Esajas en Xander Severina.

Achtervolging

Direct succes leverde dat niet op, integendeel, Jong FC Utrecht kwam in de 69e minuut op voorsprong. Invaller Derensili Sanches Fernandes werd de diepte ingestuurd door Taylor Booth – waar het centrum van ADO Den Haag ook niet geweldig stond opgesteld – en hij schoot fraai over de grond de bal via de binnenkant van de paal binnen langs doelman Wentges: 1-0. En weer kon ADO Den Haag in de achtervolging (net als vrijdagavond tegen Jong AZ thuis). Mario Bilate kwam in de ploeg om voorin nog meer stootkracht te brengen. Aan de andere kant had Jong FC Utrecht het duel in het slot kunnen gooien, maar doelman Wentges hield tweemaal achter elkaar zijn ploeg in de race. Eén minuut voor tijd kreeg ADO Den Haag toch nog loon naar werken. Invaller Nogel Owusu, kreeg de bal van Catic en probeerde het van grote afstand. Hij had de mazzel dat de bal via een verdediger in het Utrechtse doel verdween, buiten bereik van doelman De Keijzer: 1-1.

Vrijdag wacht ADO Den Haag weer een uitwedstrijd en geen gemakkelijke. De equipe van Kuijt gaat op bezoek bij koploper PEC Zwolle, dat maandagavond knap met 2-3 won bij Jong AZ.

Opstellingen

Jong FC Utrecht:

De Keijzer; Meissen, Kluivert (64. Rawlins), Mamengi (74. Vertrouwd); Eersteling, Shein, Lottin (82. Ikeshita), Leliendal; Booth, Redan (64. Sanches Fernandes), Reijnders.

ADO Den Haag:

Wentges; Hall, Asante, Siereveld, Absalem (64. Owusu); Klas, Breinburg (64. Esajas), De Waal (74. Bilate); Catic, Verheydt, Zwarts (64. Severina).

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder