DUNO-toernooi: TAC’90 blijft BVCB baas in enerverend duel

||||||||||||

Op de derde avond van het IM Cees IJspelder-toernooi van DUNO ontmoette het Haagse TAC’90 van trainer Arie van der Padt BVCB uit Bergschenhoek, waar Dick Boereboom de verantwoordelijke trainer is. Beide coaches zijn in de Haagse regio geen onbekende. In het seizoen 1995-1996 speelden zij samen bij FC Den Haag dat onder leiding stond van de trainers Theo Verlangen en Rob Meppelink.

Tekst & foto’s: Aad van der Knaap

De wedstrijd tussen de zondag eersteklasser TAC’90 en BVCB, dat het komende seizoen in de zaterdag eerste klasse zal uitkomen, had een enerverend verloop. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, waardoor de toeschouwers van een aantrekkelijke pot voetbal konden genieten. In de derde minuut opende de technische en snelle Jesus Penate van TAC’90 de score uit een mooie combinatie met Geryon Alberto: 0-1. Vijf minuten later mocht BVCB gaan juichen. Nadat eerder de lat boven keeper Jhudamier Marchena werd geraakt, scoorde Michael de Rooy de 1-1. De mannen uit Bergschenhoek namen negen minuten voor de doelwisseling een 2-1 voorsprong. Nu was het Rob Rutten die aangespeeld werd door Michael de Rooy. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

Na de hervatting bracht trainer Dick Boereboom een zevental nieuwe spelers in. Het verband werd hierdoor enigszins verstoord, waar TAC’90 van profiteerde. Bij een overtreding van keeper Dassimone van Ewijk op Geryon Alberto van TAC’90 kon scheidsrechter Schooneveld niets anders doen dan naar de penaltystip te wijzen. Vanaf elfmeter had Rensy Barradas geen moeit om de 2-2 op het scorebord te zetten. Een vlijmscherp schot van Varham Jagbasndhan miste op enkele meters het doel van BVCB. Met nog ruim een half uur te spelen wist Serhat Cakman de einstand te bepalen op 2-3.

Op zaterdag wordt het toernooi voortgezet met de wedstrijden TAC’90 – sv Nootdorp om 12.00 uur en BVCB – Westlandia met een aanvangstijd van 14.30 uur. Op veld 1 zal DUNO om 12.00 uur aantreden tegen Die Haghe waarna om 14.30 uur Scheveningen tegen Quick zal plaatsvinden.