Steve van Kesteren (Westlandia) moet stoppen met actieve loopbaan

Steve van Kesteren (foto) zal nog één keer als invaller het veld betreden voor Vierde Divisionist Westlandia. Daarna zet de Hagenaar die eerder ook speelde voor HBS – noodgedwongen – een punt achter zijn actieve spelersloopbaan.

De 29-jarige Van Kesteren raakte begin oktober van het vorige jaar geblesseerd tijdens een oefenduel tegen Excelsior Maassluis. Bij een kopduel werd hij op het achterhoofd geraakt. Hij moest het veld verlaten.

Ellende

Daarna begon alle ellende. Hij kreeg last van hoofdpijn. Aan het AD/Westlandse Courant laat Van Kesteren weten: ,,Het was om misselijk van te worden. Ik moest er zelfs van overgeven. Ik kon geen prikkels verdragen, keek ook geen tv. Ik bracht mijn tijd door met het inkleuren van kleurplaten. Met dank aan een ergotherapeut gaat het nu weer goed. De specialist in hersenschuddingen liet mij allerlei oefeningen doen. Het komt natuurlijk vaker voor in een wedstrijd, maar de gevolgen worden onderschat, dat weet ik wel.”

Voor Van Kesteren zat er niets anders op, dan het besluit te nemen te stoppen met voetballen. Een aderlating voor Westlandia, maar vooral een heel triest einde voor Van Kesteren zelf.

 

Lees verder