Vierde Divisie (zo) | Westlandia moet buigen voor Be Quick 1887

De zondagtak van Westlandia moest zaterdagavond in Haren (Groningen) haar meerdere erkennen in Be Quick 1887. De thuisclub won na een 1-0 ruststand uiteindelijk met 2-0. Voor Cesco Agterberg en zijn ploeg betekende het de tweede nederlaag van de competitie.

Tekst: Hans Kulk

Westlandia had zich zaterdagavond, bij winst op Be Quick 1887, even koploper van de vierde divisie A mogen noemen. Maar zover kwam het niet in het noorden van het land. In het Groningse Haren beten de mannen van Cesco Agterberg in het zand. De thuisploeg bleek uiteindelijk met 2-0 te sterk voor de Naaldwijkers.

Lat

Het belangrijkste wapenfeit voor de Westlanders ontspon zich in de 25ste minuut. Jeremy van Uunen (foto) kon zijn ploeg naast Be Quick 1887, zij scoorden na achttien minuten 1-0, schieten, maar zijn schot spatte op de lat uiteen.

In het verdere verloop van het duel waren de kansen aan Naaldwijkse kant schaars te noemen. Ook diverse wissels zorgden niet voor een ommekeer bij de groenhemden.

Pluspunt

Coach Agterberg zag Be Quick 1887 vier minuten voor tijd zelfs nog een tweede treffer maken. Toch ook nog een pluspunt voor de Naaldwijkers. Zij zijn op dit moment met achttien treffers de meest scorende ploeg in de vierde divisie. Geen lange ‘vervelende’ reis terug naar Naaldwijk zaterdagavond, want de ploeg blijft in het hoge noorden overnachten.

De Westlanders mogen zich vanaf nu gaan voorbereiden op de clash met HBS, die aanstaande zaterdag om 18.00 uur op het programma staat op sportpark De Hoge Bomen in Naaldwijk. De ‘Kraaien’ zullen zich zondagmiddag echter eerst nog van Rohda Raalte moeten ontdoen.