Zaterdag 2E: Westlandia met moeite langs de hekkensluiter Wilhelmus

Wilhelmus, de hekkensluiter van de tweede klasse E, stond een moeilijke uitwedstrijd te wachten tegen het prima presterende Westlandia. De druk was hoog voor de Haagse ploeg, die dan ook met lege handen huiswaarts moest keren.

Tekst: Marlon Taal          |    Foto’s: Koos Ophorst

De openingsfase was voor Wilhelmus, de bezoekers waren na vijftien minuten spelen het meest dicht bij de openingstreffer. Westlandia had het lastig de eerste minuten. Pas met nog een kwartier te spelen in de eerste helft kwam de thuisploeg voor het eerste met dreiging en vlak voor rust lukte het dan alsnog. Tim van der Voort (foto), die dit seizoen al zo vaak belangrijk was voor de Westlanders, kon de openingstreffer op zijn naam brengen. De ruststand was dan ook 1-0.

Kansen

In de tweede helft probeerde de thuisploeg een tandje bij te zetten om op jacht te gaan naar een 2-0 voorsprong. De kansen kwamen, maar Westlandia maakte hier geen gebruik van. Maar wel pakte Stefan Bron zijn tweede gele kaart en dat betekende dat de thuisploeg zeker de laatste dertig minuten verder moest met tien man. Westlandia moest vol aan de bak om de kleine voorsprong te verdedigen. In de slotfase moesten ook de bezoekers met tien man verder na een directe rode kaart. Het had verder geen invloed op de uitslag. Westlandia won met moeite van de hekkensluiter Wilhelmus.