O23 1e/2e Divisie: Nederlagen RKAVV en Forum Sport, HBS langs FC Skillz

In de 1e Divisie moest Forum Sport haar meerdere erkennen in Ter Leede en was RKAVV niet opgewassen tegen ADO’20. Quick is de koploper in de Tweede Divisie. Kozakken Boys kreeg in Den Haag klop. HBS was een maatje te groot voor FC Skillz.

1e divisie A

In Sassenheim begon Forum Sport goed aan het duel met Ter Leede met veel balbezit. De Voorburgers konden geen kansen creëren en zagen Ter Leede daarna meer in de wedstrijd komen. De thuisploeg had bij rust een 2-0 voorsprong te pakken. In de tweede helft speelde de ploeg van trainer Martijn de Zoete (foto) beter en kwam terug tot 2-1 dankzij een doelpunt van Dylan Boapeh. Kleine mogelijkheden volgden daarna, maar de stand bleef 2-1.

RKAVV kwam tegen ADO’20 vlak voor rust nog wel voor door een treffer van Moaaz el Nehas, maar zag in de 55e minuut dezelfde speler met rood vertrekken. ADO’20 profiteerde optimaal van de overtalsituatie en trok met drie treffers de winst naar zich toe: 1-3.

2e divisie B

Op eigen veld opende Quick flitsend tegen Kozakken Boys. Binnen negentien minuten kwam een 3-0 voorsprong tot stand. De 1-0 werd gescoord door Boris van der Wiel op aangeven van Tom van de Akker. Met een schitterend afstandsschot zorgde Ferdi Eckici voor de tweede treffer en de 3-0 kwam op naam van Delano Castella. Opnieuw was Tom van de Akker verantwoordelijk voor de assist. Met deze stand werd ook de rust bereikt. In de tweede helft golfde het spel op en neer, maar werd er niet meer gescoord.

In het uitduel bij Spijkenisse kwam VELO een 1-1 gelijkspel overeen. Namens de Wateringers scoorde Rens de Vries de enige treffer. HBS won eenvoudig van FC Skillz. In de tiende minuut bracht Kai van Heusen de 1-0 op het bord en ook na de thee was Van Heusden trefzeker. Met 55 minuten op de klok zorgde Niels de Leeuw voor een 3-0 tussenstand. Na een tweede gele kaart voor Yad al Dabbak van FC Skillz was het duel definitief voorbij. Jasper Hooft en Koen Starrenburg zorgden voor een 5-0 eindstand.