Sir Winston Cup: Sterk spelend Quick pakt verdiende winst bij Westlandia

Het was een fraai affiche op sportpark De Hoge Bomen in Naaldwijk. De halve finale van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup tussen Vierde Divisionist Westlandia en het één divisie hoger spelende Quick. De Haantjes keerden huiswaarts met een verdiende 0-3 overwinning.

Tekst: Ton Beije           |       Foto’s: Aad van der Knaap

Het duel kende een fanatieke start van beide teams. Het weer was er ook niet naar, maar het was zeker geen zomeravondwedstrijdje. Hoog tempo, veel beweging en goed voetbal. Het publiek werd verwend, al leverde het in het eerste kwartier geen gevaarlijk momenten op voor één van de doelen.

Na bijna een half uur spelen (27e minuut) opende Quick de score. Rachid Bouyazan bediende Frank van der Heijden in de diepte. De Quick-spits bracht vanaf de achterlijn de bal hoog voor het doel waar Enoch George de bal bij de tweede paal binnenkopte: 0-1. Westlandia leek het antwoord snel klaar te hebben. Jeremy van Uunen kwam over links naar binnen, maar zag zijn fraaie harde schot op de vuisten van doelman Patrick Zunderdorp belanden, die er een hoekschop van maakte. Uit die hoekschop werd er door de gastheren gescoord, maar er was buitenspel geconstateerd en dus annuleerde arbiter Cor van Elswijk de treffer.

In plaats van langszij te komen, keek Westlandia vier minuten na de 0-1 ineens tegen een 0-2 achterstand aan. Rachid Bouyazan bereikte op rechts de achterlijn, zette goed voor waar Enoch George de bal liet lopen en de achter hem staande Frank van der Heijden kopte wel raak langs doelman Jordie van Leeuwen: 0-2. Het tempo van het duel bleef hoog en dat is knap zo aan het einde van een zwaar seizoen voor beide teams. In de laatste fase van het eerste bedrijf was er nog een kans voor beide teams. Quick was dicht bij de 0-3, maar een inzet van Van der Heijden werd nog net weggehaald in de zestien van Westlandia en de thuisploeg zag een schot van Kihami da Costa in handen eindigen van doelman Patrick Zunderdorp. Op slag van rust liep Baris Koc wegens commentaar op de leiding van Van Elswijk nog tegen een gele prent aan.

Trainer Cesco Agterberg bracht in de rust drie wissels aan in zijn ploeg. Jamie den Hartog, Zion Valies en Dinand Kuhn bleven in de kleedkamer achter en voor hen kwamen binnen de lijnen Rajiv Wentholt, Sergi Roeleveld en Hidde van der Arend. De eerste mogelijkheid was weer voor Quick, maar binnen de zestien kwam Mo Okhattou net niet tot een schot. Aan de andere kant mocht invaller Sergi Roeleveld, randje buitenspel, alleen doorgaan op doelman Zunderdorp, die fraai met de voet redding wist te brengen. Na dik een uur spelen had Rachid Bouyazan van Quick een goede onderschepping in huis, maar vond doelman Van Leeuwen op zijn weg. Twee minuten later weer een prima kans voor Westlandia. Roeleveld bracht vanuit een vrije trap de bal bij de tweede paal, maar de kopbal van Jeremy van Uunen kon doelman Zunderdorp niet verontrusten.

Een minuut later had Enoch George de 0-3 op de voet, maar zijn schot vanaf de rand van de zestien werd door doelman Van leeuwen met de voet gekeerd. Quick-trainer Paul van der Zwaan bracht vervolgens zijn eerste wissels in het veld. Mo Okhattou en Yusef Bilen gingen eraf en voor hen kwamen Issac Dijkhuizen en Erben Lemmers. Jeremy van Uunen kreeg – op advies van de assistent-scheidsrechter – in dit sportieve duel nog geel voorgehouden. Vlak daarna een knap schot van Haagse zijde, maar doelman Van Leeuwen redde ten koste van een hoekschop. Uit die hoekschop van Issac Dijkhuizen wist de meegekomen verdediger Thomas van Haaften de 0-3 aan te tekenen.

Met nog een kwartier op de klok mochten bij Quick Ferdi Ekinci en Joshua Emegha nog opdraven van trainer Van der Zwaan voor Frank van der Heijden en Rachid Bouyazan. Het duel ging zeker niet uit als een nachtkaars. Quick kreeg nog twee goede mogelijkheden. Op aangeven van Issac Dijkhuizen vond vlak voor het doel in de draai Enoch George doelman Van Leeuwen op zijn weg en Joshua Emegha werd nog diep gestuurd richting het Naaldwijkse doel door Ferdi Ekinci, maar fel op de huid gezeten door Westlandia-verdediger Tim van Marrewijk mikte de Quick-invaller naast.  In de slotfase wissel trainer Agterberg nog twee spelers in de ploeg van Westlandia. Baris Koc en Tim van Marrewijk maakten plaats voor Stijn van Os en Peter Cedeno.

Quick heeft zich door de 0-3 winst als eerste geplaatst voor de finale, die gespeeld wordt op zaterdag 17 juni op het complex van Wilhelmus om 17.00 uur. De tegenstander komt uit het duel tussen Scheveningen en HBS, dat volgende week dinsdag (23 mei) wordt gespeeld op Houtrust (20.00 uur). Het belooft in ieder geval een mooie finale te worden tussen Quick en of Scheveningen of HBS!