Zaterdag 3C: OLIVEO kampioen na benauwde zege op dorpsgenoot DSVP

OLIVEO pakt haar tweede titel op rij en promoveert na een kleine overwinning op DSVP naar de tweede klasse. Ook bij de andere regioteams waren er blije gezichten. Ariston’80 versloeg CVC Reeuwijk en ook degradanten SEP en DHL pakten drie punten.

Tekst: Roland van der Linden     |   Foto’s: Bert Tielemans & Sabine van Oosten

OLIVEO – DSVP

In de dorpsderby waren de belangen groot. OLIVEO speelde voor het kampioenschap en DSVP wil zich graag plaatsen voor de nacompetitie. Het was voor de toeschouwers nagelbijten tot in de slotfase. Pas in de 85e minuut kon Bob Ruigrok op aangeven van Niels Bentvelzen de 1-0 binnenschieten. (Foto’s OLIVEO-DSVP: Bert Tielemans)

Vlak voor het eindsignaal kreeg OLIVEO nog een strafschop, maar Dewi van Wichen kon vanaf elf meter niet de bevrijdende 2-0 maken. Het was uiteindelijk niet meer van belang. Door de 1-0 zege kon OLIVEO het kampioenschap gaan vieren. DSVP zal volgende week tegen FC Maense zich moeten plaatsen voor de nacompetitie.

CVC Reeuwijk – Ariston’80

De Delftse studenten boekten een verdiende overwinning op het in degradatienood verkerende CVC Reeuwijk. Ariston’80 liep voor rust al weg naar een 0-3 voorsprong door treffers van Jorge Bonekamp, Nicolas Fernandez en Bart van der Krol. Na een treffer van de thuisploeg gingen de teams aan de thee met een 1-3 stand. In de tweede helft herstelde Jorge Bonekamp de marge weer tot drie treffers: 1-4.

VVOR – SEP

VVOR begon zeer aanvallend en SEP moest meteen in de verdediging. De Delftse ploeg hield de bal niet vast en was zoekende. In de zevende minuut kwam VVOR dan ook al op een 1-0 voorsprong. De Rotterdammers namen daarna gas terug en SEP kon de organisatie goed neerzetten. Goed doorzetten van Noah Maat zorgde voor balverovering en Tyler van Baalen schoot in de twintigste minuut de gelijkmaker hard in de bovenhoek binnen: 1-1. (Foto’s VVOR-SEP: Sabine van Oosten)

VVOR werd onrustig en SEP sterker na het invallen van Marco van Blitterswijk. Na meerdere kansen viel in de 65 minuut de 1-2. Op aangeven van Noah Maat scoorde Van Blitterswijk van dichtbij. VVOR probeerde het nog met lange ballen, maar de SEP-verdediging hield met hard werken stand.

DHL – CKC

Na een doelpuntloze eerste helft vielen na de thee de treffers als rijpe appels van de boom. Uit een hoekschop van Samy Rehman zorgde Dennis Hofstede voor de 1-0.  Daarna was het de beurt aan Hugo Steijn op aangeven Nasime Nefzi om te scoren: 2-0. Na twee tegentreffer van CKC was de stand plots weer in evenwicht. DHL greep alsnog de volle buit. Milan Warmenhoven was met twee doelpunten de gevierde man. In beide gevallen was Nick Verhaar de aangever: 4-2.