Futsal-overzicht: KNVB haalt teams Futsal Rotterdam uit competitie, gevolgen groot

Sinds afgelopen week zijn door de KNVB alle teams van Futsal Rotterdam uit de competitie genomen vanwege achterstallige contributie en boetes. Het uit de competitie nemen van teams van Futsal Rotterdam heeft ook zeer grote gevolgen in de hoogste niveaus van het zaalvoetbal.

Tekst: Alex Pronk

1e divisie B

Hierin kwam het eerste team van Futsal Rotterdam uit. Vooraf was bepaald, dat de laatste plaats directe degradatie zou betekenen en de nummers toen en elf degradatiewedstrijden zouden spelen. Nadat eerder dit seizoen JCK/AISO en Kawin uit de competitie zijn gehaald, overigens om dezelfde redenen, zat vanaf dat moment alleen nummer tien van de ranglijst in de gevarenzone.

Regiovereniging zvv Den Haag heeft dit seizoen veel moeite om deze plek te ontlopen en moest ook bijna het gehele seizoen daarvoor vrezen. Nu het tweede team van Futsal Rotterdam drie wedstrijden voor het einde van het seizoen eruit is gehaald, kan zvv Den Haag eindelijk rustig ademhalen, omdat het behoud van en plaats in de 1e divisie (B) zeker is. zvv Den Haag-voorzitter Nick Taal reageerde naar Haaglanden Voetbal: ,,Ik ben opgelucht dat we die vreselijke nacompetitie niet hoeven te spelen, maar ik vind het echt jammer dat zo’n grote club ophoud te bestaan, daar gaan we ook een soort derby mee missen.”

Door het terugtrekken van de eerdere genoemde verenigingen heeft de 1e divisie B elke week nog maar drie of vier wedstrijden in plaats van zes. Komende vrijdag is zvv Den Haag vrij en FC Westland treedt dan aan tegen OACN Boys uit Spijkenisse.

Topklasse B

In deze klasse acteerde het tweede team van Futsal Rotterdam. Het uit de competitiehalen van dit team heeft ook (positieve) gevolgen voor de regioclubs Stanga en Tutor. Het Delftse Tutor stond al op het punt om te degraderen naar de Hoofdklasse, maar mag nu over een paar weken proberen via de nacompetitie alsnog een ticket te houden voor de Topklasse.

Het Haagse Stanga was bijna geplaatst voor de nacompetitie, maar ook coach Steven Poeran kon na een zwaar seizoen gerust ademhalen. Stanga mag volgend seizoen weer optreden in de Topklasse (B).

Multicult – Stompwijk’92

Daarnaast werd er één uitgestelde wedstrijd gespeeld tussen Multicult tegen Stompwijk’92. Dit duel was een te felle pot voetbal, waarbij weinig werd afgefloten. Stompwijk’92 kwam snel op een 0-2 voorsprong door doelpunten van Sem van der Salm en Mika Paulussen. Door wat verslapping eindigde de eerste helft in 2-2. In de tweede helft was het nog steeds erg fel, waarbij scheidsrechter Mukesh Bhondoekhan onterecht een doelpunt afkeurde. Toch kwam Stompwijk’92 op 2-3 in de laatste minuut door Sem van der Salm. Maar het werd alsnog 3-3 vlak voor tijd.

Eredivisie dames

In de kampioenspoule van de Eredivisie vrouwen speelde ook Futsal Rotterdam, dat ook mogelijke positieve gevolgen heeft voor de vrouwen van zvv Den Haag. Dat team staat, samen met Drs. Vijfje, op kop in de degradatiepoule. Dan moeten de vrouwen van René Havermans de laatste twee duels wel winnen. Als nummer één van deze poule mag je uitkomen voor een overbruggingswedstrijd tegen de nummer laatst van de kampioenspoule, dat had dan EXS Zwolle moeten zijn, maar die ploeg is nu ook veiliggesteld. Doordat Futsal Rotterdam eruit is gehaald, is automatisch zowel de nummer één van degradatiepoule (zvv Den Haag of Drs. Vijfje) en de nummer zes (EXS Zwolle) van de kampioenspoule geplaatst voor de kwartfinales voor het kampioenschap van Nederland.

zvv Den Haag – GFSV Drs. Vijfje  

Per toeval speelden de koplopers van de Eredivisie vrouwen tegen elkaar. In een zeer spannend duel scoorden namens zvv Den Haag Priscilla Mesker en Tessa Grashuis in eigen doel en Renne van der Pijl en Nynke Popken voor de bezoeksters, zodat de eindstand op 2-2 eindigde. Klik HIER voor een verslag van dit duel.

 

Lees verder