Henk de Zeeuw komend seizoen nieuwe hoofdtrainer ADO Den Haag O19

Henk de Zeeuw (foto) is momenteel nog hoofdtrainer bij Zwaluwen Vlaardingen. Na dit seizoen neemt hij afscheid bij de club en heeft er dan vier seizoenen opzitten aan de Zwaluwenlaan.

De Zeeuw, die eerder al actief was op De Aftrap wordt volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van de Onder 19-selectie van ADO Den Haag. De Zeeuw was eerder assistent-trainer van ADO onder 21, waar hij ook zijn stage voor zijn UEFA B-diploma liep. Hoofd Jeugdopleidingen Albert van der Dussen en technisch directeur Joris Mathijsen overtuigden hem de stap naar het profvoetbal te maken.

Opties

,,Ik had meerdere serieuze opties. Ik heb naast Zwaluwen ook met een andere amateurclub gesproken. Toen ADO kwam, had ik zoiets van: dit is wel héél gaaf. Het is goed voor mijn ontwikkeling. Tijdens mijn periode bij de Onder 21 merkte ik dat je met het analyseren op profniveau andere dingen tegenkomt. Leuk voorbeeld: Hedwiges Maduro, toen trainer van tegenstander Almere City Onder 21, zette zó intens druk, je wordt als trainer ook echt meer geïnspireerd op dat niveau.”

Ambities

Bovendien past de stap naar ADO Den Haag binnen zijn ambities. ,,Als ze me voor dezelfde rol bij het Onder 21 team hadden gevraagd, had ik nee gezegd. Je werkt dan de hele week ergens naartoe en dan kan je op vrijdag verrast worden. Dat je spelers moet afstaan aan het eerste of dat je juist een speler van het eerste elftal – die niet heeft meegetraind – moet inpassen. De Onder 19 wordt enorm interessant. Het is in principe een vaste groep, waar je echt een plan mee kunt samenstellen. Vroeger was het het laatste elftal voordat je senior werd.”

 

Lees verder