2e klasse D: Verburch niet verder dan gelijkspel, ruime winst Sportclub Monster

In Rotterdam verdedigde Sportclub Monster haar eerste plaats met verve. De ploeg van trainer Marc Dijkhuizen won overtuigend van Neptunus/Schiebroek. Verburch hield een punt over aan het duel met Nieuwerkerk.

Neptunus/Schiebroek – Sportclub Monster

In de titelstrijd deed Sportclub Monster goede zaken. Uit een steekbal van Jelle van der Arend kon Jordy van Maanen in de dertiende minuut afronden: 0-1. Een kwartier later viel de 0-2. Een diepe bal van Ruben de Groot werd door Kiryll Slutsky (foto) over de doelman heen in het doel gewerkt. Nog voor de rust was het duel beslist. Met zijn tweede treffer bracht Jordy van Maanen de stand op 0-3.

In het tweede bedrijf voerde Sportclub Monster de score verder op. Al vlot na de hervatting nam Jesper Warbout de 0-4 voor zijn rekening. Vlak voor het eindsignaal was Jurgen Warbout verantwoordelijk voor de 0-5 eindstand.

Verburch – Nieuwerkerk

De Poeldijkers kwamen vlammend uit de startblokken en kregen meteen na de aftrap een kans om de scoren, maar de bal eindigde op de lat. Na dertig minuten konden de bezoekers het net vinden en werd de stand 0-1. Verburch kreeg nog een goede kans om te scoren, maar de kopbal van Yarno Houtenbos werd gestopt door de doelman van Nieuwerkerk.

Vijf minuten na de doelwisseling kon Verburch al snel de gelijkmaker op het scorebord zetten. Dylan Boere scoorde voor het keurkorps van trainer John Zuijderwijk. In de 1-1 stand kwam geen verandering meer tot het eindsignaal.