O23 1B: Opnieuw punt voor VELO, Westlandia langs Katwijk in topduel

HBS leed met een gehavende selectie een onnodige nederlaag tegen Barendrecht. Westlandia kwam met een beter resultaat thuis. Het sterke Katwijk werd met 1-3 verslagen.

Barendrecht O23 – HBS O23

Op een stroef veld was het aftasten. Beide teams gaven elkaar weinig ruimte om tot goede aanvallen te komen. HBS kwam een paar keer goed door over de rechterkant en Barendrecht probeerde gevaarlijk te worden door de as. Maar tot grote kansen leidde het niet. De Kraaien kwamen op een 0-1 voorsprong door een mooi gestuurde kopgoal van Mathisse Tjin na een voorzet van Kai van Heusden. Al snel kwam Barendrecht op gelijke hoogte: 1-1.

In de tweede helft kwam HBS steeds meer aan de bal, maar uit het niets tekende Barendrecht voor de 1-2. Een te korte pass van Kai van Heusden werd door de spits van Barendrecht van een meter of vijftig schitterend in het doel Haagse geschoten. De bezoekers zetten verder aan en Barendrecht werd naar achteren geduwd. Tyson Zarrinkelk schoot twee keer achter elkaar op de keeper en ook andere kansen leidden niet tot doelpunten.  In de allerlaatste seconde viel de treffer aan de andere kant. Na de 3-1 floot de arbiter meteen af.

Katwijk O23 – Westlandia O23

In het topduel met Katwijk boekte Westlandia een belangrijke zege en is nu duidelijk de voornaamste kandidaat voor de titel. In de eerste helft nam de thuisploeg nog een voorsprong (1-0), maar na de doelwisseling trok het dominerende Westlandia het duel naar zich toe. Freek van Eijk trok de stand gelijk namens de ploeg van trainer Christian van Dam. Kaan Uguz en Steven Frankhuizen bezorgden Westlandia een 1-3 overwinning en een voorsprong van vier punten op Katwijk.

VELO O23 – Kozakken Boys O23

De bezoekers waren meer in balbezit, maar konden niet echt gevaarlijk worden. VELO kwam er af en toe ook goed uit, maar was slordig in de laatste fase. Na een mislukte doelpoging van VELO in de zestienmeter van Kozakken Boys lag de bal in de tegenaanval aan de andere kant in het net met een half uur op de klok. Even later hield keeper Jaimy Eicher met een schitterende reflex de thuisploeg in leven, waardoor de ruststand 0-1 werd.

Na de rust een sterker VELO met heel wat kansen. Een inzet van Tjoeman Chang (foto) leek houdbaar, maar rolde toch tegen het net: 1-1. VELO leek door te drukken maar had het geluk niet aan haar zijde. Ook Kozakken Boys kreeg een paar grote kansen. In de zesde minuut van de blessuretijd kon Kozakken Boys de 1-2 binnenkoppen. De scheidsrechter wilde maar niet affluiten en gaf een strafschop toen Tezrick Pereira werd neergehaald. De jonge Bram Zwinkels ging achter de bal staan en schoot de bal koeltjes binnen: 2-2. Het was nog niet gedaan en in de slotfase kregen beide teams nog een rode kaart.