Futsal-overzicht: Stompwijk’92 houdt Deltasport bij en Stanga buigt voor ASW

In de 1e divisie B won FC Westland ruim van OACN-Boys. In de Topklasse B hield Stompwijk’92 kampioen Deltasport op een knap gelijkspel. Stanga zag ASW er met de winst vandoor gaan en Tutor redde het niet tegen LFC.

Tekst & foto’s: Alex Pronk

1e divisie B

FC Westland – OACN Boys

Beide ploegen stonden niet met het sterkste team op het veld. Na een moeilijke start kreeg de uitstekende FC Westland-doelman Barry Botman toch in de zesde minuut een doelpunt tegen van doelpuntmaker Zakaria Mahamud. Na een moeizame eerste helft kwam FC Westland toch in de laatste twee minuten van de eerste helft, via Mouhsine El Arnouki en Anouar Attal Haoui, op een 2-1 voorsprong. Snel in de tweede helft viel Zakaria Mahamud van OACN Boys geblesseerd uit, waardoor de bezoekers met slechts één wissel kwamen te staan. Pas in de laatste tien minuten van de wedstrijd was de ban gebroken en liep FC Westlanddoor treffers van Anouar Attal Haoui en Sinan Keskin (beiden tweemaal) uit naar 6-1. Klik HIER voor een uitgebreid verslag met foto’s van dit duel.

Topklasse B

Stompwijk’92 – Deltasport

Het was een snelle en goede wedstrijd. Deltasport schoot in de eerste helft de 0-1 binnen. Beide teams kregen meer kansen, maar er werd niet gescoord. Al vroeg in de tweede kwam Deltasport op 0-2. Daarna kreeg Stompwijk’92 veel mogelijkheden om terug te komen. Met een man-minder-situatie kwam Stompwijk’92 op 1-2 door een doelpunt van Mika Paulussen. Door meer druk te zetten kreeg Stompwijk’92 nog meer kansen, maar het vergat om te scoren. Uiteindelijk, net voor tijd, schoot Sem van der Salm de verdiende gelijkmaker binnen: 2-2. Daardoor speelde kampioen Deltasport in haar laatste wedstrijd van dit seizoen voor het eerst gelijk.

FC Westland 2 – Lugdunum

Scheidsrechter John Duiker zag een zeer spannende wedstrijd. Na een ruststand van 3-2 werd het einde bereikt bij 5-2. Namens FC Westland 2 scoorden Adnan Aarab (2x), Rida Aarab en Mohamed El Haddioui. Het vijfde doelpunt kwam via de voet van Lugdunum-speler Stef Ackermans. Namens de studenten van Lugdunum wisten Feo Lustig en Hicham Mokhtari het vijandelijke net te vinden.

Zuid West DH – Berkel

Zuid West DH had in sporthal De Zijl (Leiden) het beste van het spel. Onder leiding van de uitstekende scheidsrechter Mahmood Bakridi uit Badhoevedorp, wist Mohammed Matoug en Yassine Bouchnafa namens Den Haag ZW snel te scoren. Nadat Henri Gorter de aansluitingstreffer had gemaakt (2-1), bepaalde Abdennour Zoulali de stand op 3-1 voor de thuisploeg. Tot drie minuten voor tijd bleef die stand staan, totdat Freek van der Velden van Berkel met twee schitterende doelpunten zijn ploeg op gelijke hoogte bracht.

Na een overtreding van Zuid West DH-doelman Hamza Zayzaoui kreeg Berkel van de leidsman een terechte strafschop. Deze werd dan ook gescoord door Henri Gorter en meteen erna (zonder dat er nog een aftrap werd genomen) blies de arbiter het einde van de wedstrijd.

Stanga – ASW

Door het uit de competitie nemen van Futsal Rotterdam hoefde Stanga in de resterende wedstrijden van dit seizoen niet te vrezen en ASW vecht (met Stompwijk’92) voor de laatste plek voor de nacompetitie voor promotie naar de 1e divisie, al zijn daar wel drie plaatsen vrijgekomen.

Onder leiding van scheidsrechter Trençe Évora Gonçalves werd er sportief gevoetbald door beide partijen. Stanga was niet opgewassen tegen ASW en verloor dan ook met 5-10. Namen Stanga scoorden Jeffrey Ramkisoen (2x), Roger Smees, Willington Tromp en Rico Kogeldans. Bij ASW wisten Hanafi el Boayadi (4x), Houssain El Zeryouh (3x), Youssef Zoubairi, Tony Warmerdam en Mohammed Yajjou Stanga- doelman Niel Poeran te verschalken.

Tutor – LFC

Tutor, dat op het punt staat van de nacompetitie voor het behoud van een plek in de Topklasse, verloor met 2-4 van LFC, dat onder leidinig staat van de Haagse coach Naim el Yousfi. Voor Tutor schoten Coen Pothof en Kenji Flores met scherp.