Futsal: FC Westland wint probleemloos van OACN Boys

De zaalvoetballers van FC Westland traden afgelopen vrijdag thuis aan tegen OACN Boys uit Spijkenisse. Na het teleurstellende verlies in de kampioenschapstopper tegen ZVG Cagemax twee weken geleden, resteert voor FC Westland de nacompetitie. De eerste van de die resterende wedstrijden in de Eerste Divisie B werd afgelopen vrijdag In Sporthal Hoge Veld na een 2-1 ruststand met 6-1 gewonnen.

Tekst: Peter Botman     |     Foto’s: Alex Pronk

Beide partijen stuitten in de beginfase meermaals op de sterk spelende doelmannen aan beide kanten. Echter wist de Westlandse keeper Barry Botman de 0-1 van Zakaria Mahamud niet te voorkomen. Pas twee minuten voor rust wist Mouhsine El Arnouki de gelijkmaker op de doellijn binnen te tikken na voorbereidend werk van Jabrane El Youssefi: 1-1. Anouar Attal Haoui zette één minuut later onmiddellijk de 2-1 voorsprong en ruststand op het bord met een verfijnde lob over de keeper.

In de tweede helft hield de bezoekende ploeg uit Spijkenisse lang stand, mede door een te laag baltempo van de Westlanders. De 3-1 van Anouar Attal Haoui was het startschot voor FC Westland, waarin het met fases via zogenoemd ‘Gallery Play’ uit wist te lopen naar een 6-1 eindstand. Het vermelden waard was de 5-1 van Sinan Keskin, waar hij met een keiharde streep binnenkant paal en kruising de fans op de banken kreeg.

De doelpuntenmakers bij FC Westland waren Anouar Attal Haoui (3x), Sinan Keskin (2x) en Mouhsine El Arnouki. De eerstvolgende thuiswedstrijd voor de Westlanders is op 3 mei. Dan is in de laatste speelronde BE’79 uit Berkel Enschot de tegenstander om 21.30 uur in Sporthal Hoge Veld in Den Haag. Op 26 april gaat het eerst nog op bezoek bij GZV Watergras.