Oranje-futsalteam naar WK in Oezbekistan

De Nederlandse zaalvoetballers hebben zich voor het WK, dat in het najaar in Oezbekistan plaatsvindt, geplaatst. Na eerder in Almere afgelopen zaterdag 1-1 te hebben gespeeld, werd het in Vantaa tegen Finland in de return 4-4 na verlenging. Vervolgens benutte Oranje alle penalty’s.

Jordany Martinus schoot Oranje na een kwartier naar een 1-0 voorsprong. Vlak voor rust zorgde hij ook voor een verdubbeling van de marge. Daarna kwam Finland sterk terug en scoorde in het laatste kwartier liefst driemaal: 3-2. Zes seconden voor het eindsignaal tekende Ayoub Boukhari de gelijkmaker aan: 3-3.

Verlenging

En dat betekende een verlenging. Hierin kwam Oranje weer aan de leiding door een treffer van Ismaël Ouaddouh. De buit leek binnen, maar in de slotseconde trof Finland toch nog doel: 4-4. En dat betekende dat pingels noodzakelijk waren om uit te maken wie er naar het WK mocht gaan.

WK

Oranje benutte alle penalty’s en is dus later dit jaar in Oezbekistan van de partij tijdens het WK. De laatste keer was 24 jaar geleden! Een geweldig succes voor coach Miguel Andres Moreno (foto) en zijn selectie.