4e Divisie: HBS pakt op valreep volle buit bij Nieuwenhoorn

HBS was, zeker in de tweede helft, de bovenliggende partij tegen Nieuwenhoorn. Toch leek het duel op 0-0 uit te draaien. In de slotfase hield Niels van Pelt het hoofd koel schoot vanaf de strafschopstip zijn ploeg naar de 0-1 winst.

Tekst: Ton Beije

In Nieuwenhoorn was de eerste grote mogelijkheid voor HBS. Luca van Leeuwen kreeg de bal op een presenteerblaadje van Kevin Schutte, maar hij raakte de bal niet vol. Van Leeuwen kreeg daarna nog een kans, maar zag zijn inzet naast het doel van de gastheren belanden.

Nieuwenhoorn liet HBS het spel maken, maar kreeg ook een kans(je), maar door ver uit zijn doel te komen redde doelman Bram Nieuwenhuizen met het hoofd. De HBS-goalie reed even later op een schot van kortbij.

Kansen

Na zo’n twintig minuten waren beide ploegen meer aan elkaar gewaagd. Bij een snelle aanval over rechts wilde Manuel Francisco de bal koppen, maar hij kreeg een duw, waarna de bal over het doel vloog. HBS kreeg wat kansen, maar vergat op voorsprong te komen.

Geel

Kevin Schutte liep tegen een gele kaart aan, nadat verhaal ging halen na een forse overtreding van een speler van Nieuwenhoorn. De volgende mogelijkheid was weer voor de bezoekers. Na een fraaie actie van Mink Hueting ging hij neer op de rand van de zestien. Heuting nam zelf de vrije trap, maar via Niels van Pelt eindigde de bal bij de doelman van Nieuwenhoorn.

Rust

De rust ging in zonder doelpunten, al had er voor HBS meer ingezeten. In het tweede bedrijf kreeg Sieb Verheul een enorme mogelijkheid om HBS aan de leiding te helpen, maar zijn schot verdween aan de voor HBS verkeerde kant van de paal bij Nieuwenhoorn. Op aangeven van Niels van Pelt, stond Luca van Leeuwen alleen voor de keeper, maar ook hij slaagde er niet in het net te vinden.

Attent

HBS speelde in die fase grotendeels op de helft van Nieuwenhoorn, maar moest attent blijven op de counter van de thuisploeg. Manuel Francisco ging er alleen vandoor, maar werd neergelegd. Weer geel voor Nieuwenhoorn, maar weg kans voor HBS. Ook Mink Hueting liep aan Haagse zijde een gele prent op, evenals Jim Roberti.

Strafschop

HBS-goal Bram Nieuwenhuizen kreeg nauwelijks iets te doen, maar met nog een kwartier te gaan was de stand nog steeds 0-0. In de slotfase moest HBS met tien man verder. Kevin Schutte hield zijn tegenspeler vast, kreeg weer geel en kon dus met rood eerder gaan douchen. Terwijl het duel op een 0-0 leek af te gaan, kreeg HBS nog een strafschop te nemen omdat Fabian Hilpert in het zestienmetergebied onderuit werd gehaald. Niels van Pelt (foto) maakte vervolgens vanaf de stip geen fout en bracht HBS de drie punten: 0-1.

(Foto: Orange Pictures)