KNVB-districtsbeker: Forum Sport grijpt naast finale

Forum Sport, de trotse koploper in de eerste klasse C, moest het dinsdagavond opnemen tegen het in de Vierde Divisie spelende sv Poortugaal, dat momenteel gedeeld derde staat in de competitie. Inzet van het duel was een plaats in de finale van de KNVB-districtsbeker West II.

Tekst: Jean Nederlof            |     Foto’s: Sander de Hollander

sv Poortugaal promoveerde vier seizoenen geleden naar de Vierde Divisie en is daarin een stabiele club. Een elftal met veel ervaring. Dat zie je al aan de gemiddelde leeftijd van de spelers, die bijna vijf jaar hoger ligt dan bij Forum Sport. Ondanks de slechte weersomstandigheden was er veel publiek op Sportpark Polder Albrandswaard, waaronder zo’n honderdvijftig supporters uit Voorburg.

De wedstrijd was acht minuten bezig toen het eerste doelpunt viel. Forum Sport doelman Bas Tanis probeerde een dieptepass van sv Poortugaal buiten de zestienmeter te onderscheppen, maar had daarbij een overtreding nodig. Het leverde Tanis een gele kaart op en sv Poortugaal een directe vrije trap op zeventien meter van het Voorburgse doel. De vrije trap werd namens sv Poortugaal binnengeschoten door Björn Wagenaar, ex-speler van Scheveningen. Een ongelukkig moment voor Forum Sport en een valse start.

Het was een tik voor het elftal van Forum Sport-trainer Bas Steffens, die zijn elftal het de eerste 25 minuten moeilijk zag hebben. Zeker toen sv Poortugaal opnieuw scoorde. Het was wederom Björn Wagenaar, die zich vrijspeelde aan de rechterkant en diagonaal met links hard binnenschoot: 2-0.

Forum Sport toonde karakter en kwam meer en meer in de wedstrijd. De wedstrijd kwam in evenwicht. Forum Sport zette de tegenstander onder druk en kreeg voor de rust nog een paar goede kansen, waarbij Jerone Goodett twee minuten voor rust heel dicht bij de 2-1 was. Zijn schot ging net voorlangs bij sv Poortugaal-keeper Marvin Nootenboom.

De tweede helft startte Forum Sport goed en zette het de tegenstander onder druk. Er kwam een paar goede kansen, maar het vizier stond niet op scherp. De grootste kans was voor Haitam el Marid, die zijn kopbal net naast zag gaan. Het zat bij een aantal aanvallende acties van Forum Sport niet mee, terwijl de tegenstander heel efficiënt omging met de kansen. De enige echte kans in de tweede helft werd door sv Poortugaal na bijna een uur op de klok binnengeschoten in de persoon van Sven Breukhoven: 3-0.

Het siert de ploeg van Bas Steffens dat het bleef voetballen en opnieuw kansen kreeg. Maar het vizier stond niet op scherp al was Sven Koppenol er heel dichtbij toen hij hard de lat trof. Er werd flink gewisseld bij Forum Sport, maar het veranderde niets meer aan de stand. Een 3-0 nederlaag. Een beetje ongelukkig, maar wel verdiend.

Het bijzondere bekeravontuur bracht Forum Sport tot de halve finale. De ploeg verzekerde zich van een plaats volgend seizoen in het hoofdbekertoernooi van de KNVB. Een heel mooi succes voor het eerste team van Forum Sport, dat zich na dinsdagavond nu weer kan concentreren op het slot van de competitie. Op 4 mei wacht voor de koploper in de eerste klasse C de uitwedstrijd bij Die Haghe op Ockenburg.