RKDEO verwelkomt drie nieuwe spelers en heeft selectie rond

Op de achtergrond is de TC van RKDEO druk bezig geweest met de samenstelling van de selectie voor het nieuwe seizoen. Er zijn behoorlijk wat gesprekken gevoerd met de huidige groep en ook met een aantal spelers van buitenaf die interesse hadden in een overstap.

Nadat al eerder bekend gemaakt kon worden dat Guus Steerneman overkomt van TOGB, is het nu duidelijk dat ook Nitesh Changoer, Tijs Sneek en Jop Postmus volgend seizoen in het rood-witte RKDEO-tenue zullen spelen. Daarmee heeft nieuwe trainer Joren Tromp zijn selectie voor het nieuwe seizoen rond. Een korte introductie van de drie nieuwe spelers.

Nitesh Changoer

De 19-jarige Nitesh Changoer (kopfoto) komt over van FC ’s Gravenzande, maar mag gerust een kind van de club genoemd worden. Hij startte al op 5-jarige leeftijd bij de Nikies van RKDEO en doorliep de jeugdopleiding in Nootdorp tot en met de O15-selectie. Daarin vielen zijn talenten op bij Excelsior Rotterdam en maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van de Kralingse BVO. Na drie seizoenen besloot Nitesh om zijn eerste stappen in het seniorenvoetbal te zetten bij FC ’s Gravenzande.

Doorontwikkelen

,,Ik woon nog steeds in Nootdorp en zie bij RKDEO mogelijkheden om mij beter door te ontwikkelen en zo mogelijk weer een eventuele stap in de toekomst te maken. Ik ben blij om weer terug te zijn waar het allemaal begon voor mij.” Nitesh Changoer is een creatieve, snelle speler die graag speelt op tien of op de linksbuitenpositie.

Tijs Sneek

De 22-jarige Tijs Sneek (foto hierboven) maakt de overstap van buurtgenoot Concordia, waar hij al bijna honderd wedstrijden in het eerste elftal op zijn naam heeft staan. Tijs is een rechtsbenige speler en komt het liefst vanaf de linksbuitenpositie.

In het verleden was er wel vaker contact met andere hoger spelende clubs, maar toen was er nog niet de nieuwsgierigheid naar een nieuwe (hogere) uitdaging, omdat hij het altijd goed naar zijn zin heeft gehad met de vrienden waarmee hij vanuit de jeugd tot aan de senioren gevoetbald heeft. Dit jaar kreeg hij wel het gevoel om eens buiten de vertrouwde deur te gaan kijken om te zien of hij een stap omhoog kan maken en zich nog door kan ontwikkelen bij RKDEO.

Bepalend

Medebepalend voor zijn keuze was ook de samenstelling en onderlinge omgang van de spelers binnen de selectie van RKDEO, die bekend staat als een hechte groep en ook met elkaar optrekt buiten het voetbal om. Ook het feit dat de nieuwe trainer Joren Tromp zijn voormalig docent lichamelijk beweging aan het CLD in Delft is geweest, heeft meegespeeld in zijn keuze voor RKDEO.

Jop Postmus

De 21-jarige Jop Postmus (foto hierboven) komt over van competitiegenoot Forum Sport, waar hij zijn gehele voetballeven doorbracht, op één seizoen bij Alphense Boys na. Daar had hij het qua voetbalniveau goed naar de zin, maar hij miste de sfeer van Forum Sport, waar hij al op 18-jarige leeftijd debuteerde in het vlaggenschip van de Voorburgers en waar hij in het afgelopen seizoen deel uitmaakte van de A-selectie.

Uitdaging

Jop Postumus speelt voornamelijk als linkervleugelverdediger of linker centrale verdediger en zoekt een nieuwe sportieve uitdaging bij RKDEO, waar hij afgelopen seizoen met Forum Sport tegen heeft gespeeld en onder de indruk raakte van de kwaliteit binnen de groep.

Gezelligheid

,,Niet alleen het niveau spreekt me aan, maar ik weet ook dat de selectiegroep naast een serieuze benadering ook gezelligheid belangrijk vind en ik wil daar graag deel van uitmaken. Ik ben gretig en geef alles voor het voetbal en wil het komend seizoen graag bij RKDEO laten zien wat ik in mijn mars heb.”

Lees verder