Nog meer tegenslag voor club van Dirk Kuyt

Afgelopen weekend was zeker niet het prettigste voor Dirk Kuyt, de hoofdtrainer van het Belgische Beerschot. De wedstrijd tegen Antwerp werd gestaakt bij een 4-0 voorsprong voor Antwerp. Beerschot blijft laatste op de ranglijst met één punt.

Inmiddels heeft Beerschot een boete gekregen van vijftigduizend euro van de Pro League, de organisatie van de hoogste divisie bij de zuiderburen. Verder gaat de wedstrijd officieel de boeken in met een reglementaire nederlaag van 5-0, is meegedeeld door de KBVB, de Belgische Voetbalbond.

Aanklager

Daarnaast moet de club van Kuyt nog rekening houden met de aanklager van de Belgische Voetbalbond, die een sanctie kan opleggen. De aanklager kan tot zeven dagen na de wedstrijd een procedure op gang brengen tegen Beerschot.

Vorig seizoen promoveerde Dirk Kuyt met Beerschot naar de hoogste klasse in het Belgische betaalde voetbal, maar maakt dit seizoen alleen ellende mee, net als in zijn eerste seizoen als hoofdtrainer in Nederland bij ADO Den Haag, waar hij nog voor de winterstop werd bedankt voor bewezen diensten.

(Kopfoto: Orange Pictures)

Lees verder