Warming-up zaterdag 4D | SEV heeft nu punten hard nodig

Het belooft zaterdag een interessant programma te worden in 4D. Een ‘stadsderby’, tussen Graaf Willem II/VAC en KSD-Marine, revanchegevoelens bij Haagse Hout in het duel tegen BGC Floreant en RVC Celeritas – RCSV met als inzet aansluiting bij de lijstaanvoerders.

Tekst: Peter Petit

SEV moet nu echt eens winnen, anders gaat het er dit seizoen echt somber uitzien voor Sport En Vriendschap van trainer Kenneth Soechit (foto). Van die lijstaanvoerders heeft FC Zoetermeer op papier het makkelijkste programma tegen laagvlieger NOC Kralingen, maar daar denkt trainer Leroy Vaes heel anders over.

Derby

In deze derde competitieronde staat een heuse derby op het programma. In Wassenaar treffen de selecties van Graaf Willem II/VAC en KSD-Marine elkaar. De thuisploeg leverde vorige week een uitstekende prestatie door met 0-5 van en in Ommoord te winnen. KSD-Marine had vorige week zaterdag een vrije dag. Het treffen tegen Moerkapelle werd, net als alle andere wedstrijden die op het militaire sportterrein op het programma stonden, afgelast. De laatste wedstrijd tussen beide teams dateert van 2 april van dit jaar en eindigde in een 1-2 zegen voor KSD-Marine.

Doelsaldo

Haagse Hout heeft na de 4-3 nederlaag tegen Bolnes nog wel wat goed te maken als BGC Floreant uit Boskoop, dat zelf met 2-1 van NOC Kralingen won, zaterdag op bezoek komt. Beide teams hebben tot nu toe een wedstrijd gewonnen, Haagse Hout staat er iets beter voor dankzij een beter doelsaldo. Op sportpark Vlamenburg wordt door scheidsrechter Van Eck om 15.00 uur het eerste fluitsignaal gegeven.

Kluif

Voor SEV, bewoner van de Kastelenring, is een overwinning zaterdag toch echt wel noodzakelijk. Het team van trainer Kenneth Soechit staat in de 4e klasse D onderaan met nul punten uit twee duels en met een doelsaldo van 3 voor en 9 tegen. Tegenstander Bolnes behoort tot één van de favorieten voor de titel in deze klasse, dus het wordt een zware kluif voor de Leidschendammers om tegen deze tegenstander, gedeeld eerste met FC Zoetermeer en IJVV de Zwervers, de eerste seizoenzege te realiseren. Lukt dit wel, dan is er sprake van een regelrechte sensatie.

Uitsluitingen

Met RCSV Zestienhoven krijgt RVC Celeritas wederom te maken met een voor haar onbekende (Rotterdamse) ploeg. De Rotterdammers verloren eerder van Haagse Hout, maar wonnen dan weer van SEV. Bij RVC Celeritas is alleen Andres Manuela absent, Yevhen Siedov is weer terug van een schorsing. Doelpuntenmachine Jergo Leijdekkers en Mikail Polat hebben beiden een uitsluiting vanwege een rode kaart. Voor beide spelers is beroep aangetekend, maar helaas voor RVC Celeritas geeft de KNVB niet op tijd thuis. Op het Prinses Irene Sportpark aan de Schaapweg in Rijswijk wordt om 15.00 uur afgetrapt.

Strijdlust

De trotse koploper gaat op bezoek bij NOC Kralingen, de nummer dertien op de ranglijst. De jonge Zoetermeerse verdediging, gemiddelde leeftijd 19,5 jaar, stond vorige week weer goed in de door FC Zoetermeer met 1-2 gewonnen wedstrijd tegen VV Groeneweg. Ook Nordin Ypeij vestigde in die wedstrijd de aandacht op zich door goed keeperswerk in het tot nu toe verrassend goed voor de dag komende elftal van trainer Leroy Vaes. Vaes is niet zo zeer verbaasd over de huidige toppositie, zijn ploeg kan immers terugkijken op een goede voorbereiding op het seizoen, zowel speltechnisch als qua resultaten. Vaes: ,,En dat we winnen is lekker. Vorige week tegen VV Groeneweg was het de laatste twintig minuten wel billen knijpen, maar met een gezonde dosis strijdlust en een paar cruciale reddingen van Nordin, hebben we toch de punten binnengesleept.” Ondanks het grote verschil op de ranglijst ziet Vaes de komende tegenstander niet als een ‘makkie’. Vaes: ,,Sterker nog, Kralingen is gewoon een lastige tegenstander, maar als wij met elkaar een goed niveau halen kunnen we in Kralingen zeker een goed resultaat boeken.” Vaes heeft geen blessures en geen schorsingen in zijn selectie, wel mist hij zaterdag Roald Houterman die geen vrij krijgt van zijn werk.

Lees verder