Geen promotie voor Hagenaar Henk Dijkhuizen met Patro Eisden

Het is de uit Den Haag afkomstige Henk Dijkhuizen (foto) niet gelukt om met Patro Eisden te promoveren naar de hoogste klasse van het Belgische voetbal, de Jupiler Pro League.

Tekst: Peter Petit

Woensdag verloor de Belgische ex-mijnwerkersploeg uit Maasmechelen de tweede wedstrijd in de Promotion Play-Offs met 2-1 van KMSK Deinze. Deze wedstrijd was na de eerdere 0-4 oorwassing op eigen terrein afgelopen zaterdag tegen Deinze, niet meer dan een formaliteit. De ploeg van de 31-jarige Dijkhuizen, die in de jeugd actief was voor Scheveningen, Feyenoord en Sparta, en vervolgens prof speelde bij datzelfde Sparta, Roda JC en TOP Oss, kwam in het tweede promotieduel nog wel op voorsprong, maar na rust kreeg de thuisploeg de overhand en was de definitieve uitschakeling voor Patro Eisen in deze nacompetitie een feit.

Zulte Waregem

Ook het vorig jaar uit de Jupiler Pro League gedegradeerde Zulte Waregem keert komend seizoen niet terug naar de hoogste klasse. De vorige club van huidige ADO Den Haag-speler Timothy Derijck moest in twee duels in de andere halve finale van de Promotion Play-offs haar meerdere erkennen in Lommel, dat na een faillissement bezig is aan een indrukwekkende comeback in het Belgische professionele voetbal.

Tweestrijd

Lommel en Deinze zullen in een tweestrijd beslissen wie doorstoot naar de twee barrageduels tegen de nummer twee van de Relegation Play-Offs voor een (derde) ticket naar de Jupiler Pro League. Dat is op dit moment RWDM. Kampioen Beerschot en runner-up Dender zijn reeds verzekerd van promotie naar de hoogste klasse in België.

Lees verder