Zaterdag 3B: Verburch en Sportclub Monster halen flink uit

Sportclub Monster verdedigde haar leidende positie met verve. Het team van trainer Marco Meijer kende weinig genade met tegenstander Zuid West DH. Ook Verburch zette tegen Schipluiden een monsterzege neer. Te Werve blijft goed meedraaien na een nipte winst op KMD.

Tekst: Roland van der Linden     |    Foto’s: MFH-Design & Danny Ploegaert

Sportclub Monster – Zuid West DH

Al na vijf minuten kwamen de Westlanders met 1-0 voor uit een rake kopbal van Jordi van Maanen. Tien minuten later verzorgde Van Maanen ook de 2-0. Zuid West DH probeerde mee te komen in het duel, maar werd vooral de verdediging in gedrukt. (Foto’s onder: MFH-Design)

Door een treffer van Jesper Warbout werd de ruststand 3-0. In de tweede helft vielen de doelpunten als rijpe appels van de boom. Jordi van Maanen (2x), Brian Hogervorst en Vince Franken zorgden voor een duidelijke 7-1 zege voor Sportclub Monster.

Lyra – Laakkwartier

In De Lier hield Lyra Laakkwartier maar nipt in bedwang. In het eerste half uur waren de kansen voor de thuisploeg, maar kwam Laakkwartier steeds beter in haar spel. Met nog vier minuten voor de rust opende Lyra de score door een treffer van Roy van der Sar. Een treffer van Laakkwartier werd nog voor het rustsignaal afgekeurd vanwege hands. (Foto’s onder: Danny Ploegaert)

Na de thee zette Laakkwartier meer druk en kwam op gelijke hoogte. Rafik Ibrahim tekende voor de 1-1. De Haagse blijdschap was van korte duur. Uit een voorzet van Marc den Toom kon Thom Kuyvenhoven Lyra naar een 2-1 overwinning schieten.

Te Werve – KMD

Een redelijk compleet Te Werve begon in bijna dezelfde opstelling als tijdens de zege op Laakkwartier. In de eerste helft had Te Werve een licht optisch overwicht op de Wateringers. De Rijswijkers kwamen in de twintigste minuut op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Ne-Shawn Morris. Na de thee zette Te Werve meer druk en kwam KMD met tien man te staan na een rode kaart. De Wateringers werden ondanks de man minder toch sterker en speelden goed de lange bal. Te Werve hield stand ondanks de gevaarlijke uitvallen en kreeg zelfs nog een aantal kleine kansen: 1-0.

Naaldwijk – sv Madestein

Op Sportpark De Hoge Bomen kwam sv Madestein door een treffer van Maartje Leximar op een 0-1 voorsprong. De Haagse hekkensluiter kon deze stand in de tweede helft niet vasthouden. Door een eigen doelpunt van sv Madestein kwam Naaldwijk op 1-1. Na de 2-1 van Floris Groot stelde Henri Kraan in de slotminuut de zege definitief veilig: 3-1.

Verburch – Schipluiden

Na de eerste helft in de streekderby tussen Verburch en Schipluiden was de stand nog in balans. Jim van den Bos kopte de Poeldijkers naar een 1-0 voorsprong al vroeg in het duel, maar na een half uur spelen zorgde Twan Knijnenburg voor de gelijkmaker: 1-1. Een kwartier na rust stond er plots een 6-1 stand op het bord. In een mum van tijd scoorden Serkan Tuzlacik, Riley Hees, Vince van der Knaap (2x) en Revy Verbeek vijf treffers. Door twee doelpunten van Ilhan Sentürk in het laatste half uur eindigde het duel in een forse 8-1 overwinning voor Verburch.

sv Houtwijk – MVV’27

Op Sportpark Rijnveld kwamen sv Houtwijk en MVV’27 een 2-2 gelijkspel overeen. Lourens van Rooijen opende de score voor de Maaslanders. Een eigen doelpunt in de eerste helft leverde een 1-1 stand bij rust op. Na de thee werd er opnieuw in eigen doel gescoord. Nu was het de beurt aan het team van trainer Richard Douw: 1-2. Kadir Narsen schoot sv Houtwijk vervolgens weer op gelijke hoogte. Tien minuten voor tijd zag Houtwijk-speler Donny Jansen rood, maar in de stand kwam geen verandering meer: 2-2.