Zaterdag 2E: Voetballend FC Skillz te sterk voor CION

In de vierde ronde van de nog prille competitie in 2E mocht FC Skillz het Vlaardingse CION ontvangen op Sportpark Zonneveld. CION, onder leiding van Hagenees Ricky van den Bergh, wilde de winst van vorige week op HMSH een goed vervolg geven. FC Skillz wilde op haar beurt zichzelf revancheren voor het teleurstellende 0-0 gelijke spel in Wassenaar.

Tekst: Terry Konings         |      Foto’s: Eric de Wit

De wedstrijd was nog maar nauwelijks begonnen of Chadion Melfor raakte de lat al vanuit een gegeven vrije trap vanaf rand zestienmeter. Het was het startsein voor de aanvallende intenties, die de club uit Wateringse Veld had. Diverse aanvallen werden op de mat gelegd. Zo kwamen Yassin Chentouf en dezelfde Chadion Melfor kort achter elkaar dreigend voor het doel van CION-doelman Bryan Struis. De doelman en tevens aanvoerder trad echter goed op en hield zijn doel in de beginfase schoon.

Halverwege de eerste helft leek CION de schroom wat meer van zich af te hebben afgespeeld en probeerde wat aanvallen op te zetten via de creatieve Gelmo Yvent. Zo kwam CION zelfs nog vanuit de kluts voor het Wateringse doel. De 24-jarige Jimmy van der Vaart leek zelf ook te schrikken van de situatie, waarop hij in een één-tegen-één situatie kwam met doelman Giovanni Spaan. De Wateringse doelman verkleinde zijn doel echter goed voor de aanvaller van CION, wat maakte dat de doelpoging al snel onschadelijk werd gemaakt.

In de 36e minuut leek FC Skillz aan te tekenen voor het eerste doelpunt van de middag. Ferrani Florencia legde met een afstandsschot van zo’n twintig meter aan. De bal belandde achter de doelman, maar werd met man en macht van de lijn gehaald. Vijf minuten later stoomde Joël Mayala vanaf de rechterflank op, legde de bal ‘panklaar’ op het hoofd van dezelfde middenvelder, die alles deed wat hij moest doen en knikte de bal beheerste binnen. De bal belandde echter op miraculeuze wijze op de lat, waarbij je toch bijna zou denken dat CION een ‘twaalfde man’ had in de vorm van een engeltje op de lat met al het geluk aan haar zijde.

Na de thee verscheen een veel energieker CION op het strijdtoneel. Zo drongen de Vlaardingers FC Skillz toch een aantal keer goed terug op eigen helft. De inmiddels ingevallen middenvelder Derk Dupon, met een schat aan ervaring bij clubs als Westlandia, Excelsior Maasluis en Deltasport op zijn cv, nam hierin het voortouw bij CION. Een open wedstrijd ontvouwde zich meer en meer, waarbij beide clubs hun huid duur verkochten. In de 69e minuut trok FC Skillz ten aanval over de linkerkant. Yassin Chentouf legde de bal breed op Djurandy Swedo, waarbij de creatieve aanvaller beheerst de 2-0 scoorde.

Dit leek voor CION de genadeklap te zijn, daar het niet meer de energie kon opbrengen om het toch nog spannend te maken en voor de aansluitingstreffer te zorgen. Een zeer solide spelende Stan Lops, vorig jaar nog uitkomend voor het Zoetermeerse DWO, was immers in de eindfase van de wedstrijd voor CION een grote sta-in-de-weg. De eindstand was dan ook 2-0 in het voordeel van FC Skillz, dat komend weekend voor een uitwedstrijd in de bekercompetitie naar Lopik mag en aan zal treden tegen de plaatselijke vierdeklasser Cabauw.