Warming-up Tweede Divisie: John Blok (Scheveningen): ,,Er liggen altijd kansen”

Ook Scheveningen had vorig weekend geen competitieverplichtingen. De spelers kregen van trainer John Blok (foto) ook een weekend vrij, te meer omdat er midweeks (op donderdag) al een oefenwedstrijd was gespeeld. Zaterdag wacht de zware uitbeurt bij Quick Boys, dat een periodetitel kan binnenhalen.

Tekst: Ton Beije

Het grootste deel van de selectie van Scheveningen kon dus genieten van een vrij weekend, maar niet allemaal. Trainer John Blok: ,,De meeste spelers zijn inderdaad vrij geweest omdat we donderdagavond al een oefenwedstrijd bij het gastvrije DHC hebben gespeeld. Met de spelers die nog wedstrijdfit moeten worden hebben we zaterdagochtend getraind.”

Mogelijkheden

Zaterdag de uitwedstrijd bij Quick Boys. Beide clubs zullen weinig geheimen voor elkaar hebben. Blok: ,,Dat klopt, maar dat geldt eigenlijk voor de meeste ploegen wel. Het idee van spelen is meestal duidelijk, maar welke spelers aan de start verschijnen en de specifieke kwaliteiten van die spelers, maken vaak de nuanceverschillen die belangrijk zijn op dit niveau. Quick Boys heeft veel mogelijkheden binnen de selectie, dus is het straks toch goed kijken met welke spelers ze beginnen.”

Lastig

Wat voor wedstrijd verwacht Blok zaterdag? Hij: ,,Spelen op Nieuw- Zuid is altijd mooi, maar ook lastig. Quick Boys kan morgen de eerste periode pakken dus die zullen er vol voor gaan. Zeker als de fanatieke aanhang van Quick Boys zich roert kan het daar spoken. Maar ondanks dat Quick Boys uitstekend draait, liggen er kansen. We hebben al eerder bewezen punten uit Katwijk weg te kunnen halen, al zeggen resultaten uit het verleden niets.  Mooie vooruitzichten op een leuke voetbalmiddag dus.”

Sterke aanval

Ligt de kracht van Quick Boys in de aanval, ze hebben er 25 inliggen? Blok: ,,Natuurlijk ligt daar hun kracht, maar dat is ook logisch gezien de speelwijze en de beschikbare spelers. Met Van den Meiracker is er een absolute topspits gekomen en ook Panka, Beers en Junte hebben hun waarde in de Tweede Divisie al bewezen. Daarnaast zijn El Kachati, Bekooij en Levi van Duijn ook gewoon gebleven dus aanvallende kracht genoeg.”

Trainerswissel

Zo’n vroege bekendmaking van een trainerswissel, zoals bij Quick Boys nu het geval is, kan dat in de loop van het seizoen een negatief effect sorteren of speelt dat geen rol?

,,Of zoiets effect heeft is niet echt meetbaar, maar je mag er toch vanuit gaan dat iedereen professioneel genoeg is om een seizoen goed af te maken”, aldus Blok. ,,Van Edwin (Grünholz – red.) weet ik dat zeker, Hij zal zijn periode in Katwijk graag met een mooi resultaat afsluiten. Daarnaast zijn er al meerdere spelers en trainers waarvan bekend is dat ze volgend jaar ergens anders spelen of trainen, dat begint nu eenmaal steeds vroeger.”

Zijn er nog afwezigen of twijfelgevallen bij Scheveningen? ,,Ricardo de Vlugt wordt binnenkort aan zijn kruisband geopereerd. Daarnaast ontbreekt Freek van Eijk. Positief is dat Barry Rog, Kevin Gomez Nieto en David Kappel voor het eerst weer wedstrijdminuten in het tweede elftal kunnen maken.”

Lees verder