Vrouwen 3e klasse: Forse zeges SEP en FC ’s-Gravenzande, Lyra en sv Den Hoorn in balans

De verschillen in de derde klasse zijn erg groot. Nu was SEP met 12-0 DSVP 3 de baas en won FC ‘s- Gravenzande met 10-0 van Maasdijk.  Ariston’80 2 kreeg weer een flink pak slaag van Zwaluwen. Een stuk spannender was het in het duel tussen Lyra en sv Den Hoorn.

3e klasse C (zat)

Voorschoten’97 verloor op Sportpark Adegeest van het sterke EMM’21. Er had meer in gezeten voor de thuisploeg dan een 2-4 nederlaag. Pien Laurens en Eva Vlak konden het net vinden voor de ploeg uit Voorschoten.

3e klasse D (zat)

Koploper SEP schoof met speels gemak het derde team van DSVP aan de kant. Met een zuivere hattrick zorgde Annemijn Kreffer voor een 3-0 voorsprong. Nina de Letter zorgde daarna voor een 4-0 stand bij rust. In de tweede helft herhaalde Annemijn Kreffer haar kunstje en schoot weer een zuivere hattrick binnen: 7-0. SEP kwam lekker op gang. Ilja Overbeek, Julia Wilbers, Anique de Groot, Annemijn Kreffer en Nina de Letter bepaalden de eindstand op 12-0.

Strafschoppen

Achtervolgers Lyra en sv Den Hoorn speelden tegen elkaar in De Lier. De bezoekers hadden een zwakke start, maar kwamen halverwege de eerste helft beter in hun spel en kregen vlak voor het rustsignaal een strafschop. Floor van Peppen kon de kans niet benutten. Doelpunten bleven lang uit, maar in de 85e minuut mocht Lyra aanleggen voor een penalty. Marieke van Zweden liet de kans niet liggen en schoot de 1-0 binnen. Drie minuten later kon Laura Kleine Deters uit een voorzet van Ashley Sintniklaas de gelijkmaker aantekenen: 1-1.

Zevenklapper

FC ’s-Gravenzande speelde een prima duel tegen Maasdijk. De ongelijke strijd werd 10-0 in het voordeel van FC ’s-Gravenzande beslist. Voor de thuisploeg, die bijna niets weggaf, scoorden Mireille van der Sar, Vienna Warbout (2x) en Femke Sjoerdsma die maar liefst zeven keer trefzeker was.

Overwicht

Sportclub Monster begon messcherp aan het duel met Concordia en had dankzij Jade Ruijven al na vijf minuten de 0-1 in de touwen liggen. De Delftse ploeg liep alleen maar achter de bal aan, maar hield het doel tot aan de rust schoon. In de tweede helft had Concordia een licht overwicht, maar zorgde de ingevallen Sasha Glotzbach bij sc Monster voor het verschil. Eerst stelde Glotzbach Robin Olsthoorn in staat om te scoren en daarna was ze zelf twee keer trefzeker: 0-4.

Ariston’80 2 moest het hoofd diep buigen voor Zwaluwen Vlaardingen: 0-7. Ook Naaldwijk leed een nederlaag op eigen veld. FC Rijnvogels ging huiswaarts met een 0-4 overwinning op zak.

3e klasse D (zon)

Het reserveteam van RKDEO boekte een prima resultaat tegen hekkensluiter RVC’33. In Nootdorp werd de club uit Reeuwijk met 6-2 aan de zegekar gebonden. Rowan van Heijningen (2x), Annemiek Herndriks, Brittany van der Plank (foto), Sanne Rottier en Diana Nepomuceno waren doeltreffend voor RKDEO 2. Taurus moest het in Bodegraven opnemen tegen ESTO, dat nog zonder puntverlies was. Ook tegen de Delftse studentes bleef de club uit Bodegraven aan de goede kant van de score: 5-2. Susanne Stam scoorde twee keer voor Taurus.

3e klasse E (zat)

Het tweede team van DSVP kon geen vuist maken tegen koploper VVOR en ging met 0-4 onderuit. Ariston’80 pakte een belangrijke zege op laagvlieger Jodan Boys 2. Door twee treffers van Susanna Tdlohreg en een doelpunt van Lydia Mak kwam een 3-1 eindstand op het bord. De studentes hebben nu negen punten voorsprong op de Goudse tegenstander.