Vrouwencompetitie: RKDEO 2 in doelpuntrijk duel langs Antibarbari

In de derde klasse C van de vrouwencompetitie speelde het tweede team van RKDEO donderdagavond op eigen veld het competitieduel tegen het tweede team van de studentes van Antibarbari uit Rotterdam.

De wedstrijd was vanaf de eerste seconden van Nootdorpse zijde fel, maar het voetbal was niet goed verzorgd. Toch kwam RKDEO op voorsprong. Rowan van Heijningen ging goed door op een diepe bal en zag dat de keepster van Antibarbari haar inzet onder de voet liet doorrollen: 1-0. Daarna kwam het reserveteam van de Rotterdamse studentes beter in haar spel en wist ook de gelijkmaker te produceren. RKDEO nam echter weer de leiding doordat Carmen Simonis de bal uit een hoekschop bij de tweede paal binnenkopte: 2-1.

Geluk

Vlak voor rust waren de Antibarbari-vrouwen echter nog tweemaal succesvol. De 2-2 kwam na een lage voorzet, die werd gemist door de Nootdorpse verdediging en keepster Danique Passenier. Bij de 2-3 had Antibarbari wat geluk. Een schot vloog via een aanvalster van de bezoeksters over keepster Danique Passenier in het doel. Na rust had RKDEO het betere van het spel en wist door treffers van weer Carmen Simonis en Estrella Caffa (foto) – met een afstandsschot – alsnog een 4-3 zege binnen te halen.