Zaalvoetbal: zvv Den Haag en Mazzel Stars lopen tegen fikse nederlaag aann verschil tegen zvv Den Haag

zvv Den Haag ging kansloos onderuit in Friesland bij ZV Libertas: 7-0. De Haagse ploeg kregen wel kansen, maar verzuimde die te benutten. Ook Mazzel Stars had thuis niet veel in te brengen tegen ZVG/Cagemax en verloor met 0-7.  

Tekst: Ulis van Maanen

ZV Libertas – zvv Den Haag

Topfit en trefzeker dat is Oranje international Jessie Prijs. Hoe zij met speels gemak dwars door de Haagse defensie dendert is zeer bewonderenswaardig. Haar subtiele diepte- en steekpassen waren afgelopen vrijdag bijna geniaal te noemen en buitengewoon. Niet op de laatste plaats leidde haar spel tot 100% doelkansen en/of doelpunten voor de absolute kanshebber op de landstitel.

‘IJzervreter’

In de eerste tien minuten van de eerste helft leek er nog niets aan de hand voor zvv Den Haag. De ploeg van coach René Havermans liet zien geen angst te hebben voor het machtige ZV Libertas. Vooral ijzervreter Ramona van der Harst (foto) en uitblinkster Sylvana Den Boer kon de Haagse ploeg wat wapenfeiten tonen. In het bijzonder Den Boer liet eredivisiewaardig spel zien en gaf een aantal kanonschoten af, maar zij trof helaas geen doel. Deels door goed keeperswerk van de sluitpost van ZV Libertas, deels door pure pech en het houtwerk. De Haagse topschutter ontwikkelt zich prima als futsal talent!

Reddingen

En ook Lisa Franken liet van zich spreken. De Haagse goalie moest een aantal keren handelend optreden en voorkwam met haar reddingen een nederlaag met dubbele cijfers. Want zvv Den Haag was uitblinker in nonchalance en onoplettendheid. Dat moet je dus niet hebben in een wedstrijd tegen de Friese koploper en goed geoliede futsalmachine ZV Libertas.

De Friese titelfavoriet heeft in Prijs & Bosma lethal weapons! Zo ook afgelopen vrijdag in de klinisch, maar knus ogende sporthal De Boppeslach in Sportcampus Damwâld. zvv Den Haag kreeg ook voldoende kansen, maar benutte die niet. ZV Libertas kreeg er dubbel zoveel en wist die wel te benutten. Het verschil tussen het huidige ZV Libertas en het zvv Den Haag was groot. In efficiency en afronding van kansen vooral!

Sterkhouders

Natuurlijk miste de zvv Den Haag-coach een tweetal sterkhouders in zijn ploeg. Romy Scherpenzeel en Priscilla Mesker zijn dan ook niet de minsten. Verder ontbraken ook Lavinia Poku en de langgeblesseerden Britt Kettenburg en Esmeralda van den Heerik. En toch, dit ZV Libertas is voor elke ploeg in de eredivisie niet af te stoppen.

De prima keepende Lisa Franken kon ook niet voorkomen dat zvv Den Haag met een negatieve zevenklapper terug naar huis werd gestuurd. Nonchalance en spelen zonder concentratie werd direct en genadeloos afgestraft door het Friese topfutsalteam. Coach Sesar Bergman is bezig met een missie, lijkt het wel. Het werd geen wedstrijd meer na een snel opgelopen 3-0 achterstand. zvv Den Haag kreeg maar niet de tegentreffer op het scorebord. Sterker, na rust schakelde de thuisploeg naar de overdrive en plantte nog eens vier treffers tegen de touwen. zvv Den Haag had het aan zichzelf te danken, dat het niet kon tegenscoren. Die efficiency had ZV Libertas wel. Eindstand 7-0.

Twee kanten

Coach René Havermans gooit elke week zijn ziel en zaligheid en liefde in zijn selectie. Op de training en ook in de wedstrijden. Het is gewoon bewonderenswaardig dat hij iedereen beter kan maken. Maar weet je, liefde moet wel van twee kanten komen…! Het zal anders moeten na de winterstop! Dat is één ding wat zeker is.

Mazzel Stars – ZVG/Cafemax

In het Zoetermeerse sportcentrum De Veur kon Mazzels Stars niet verrassen tegen het hooggeplaatste ZVG/Cagemax. De ploeg uit Gorinchem won, na een ruststand van 0-3, met 0-7. Namens de ploeg van coach Johan van der Hoek waren Kayla Lakerveld (4x), Mandy de Jong (2x) en Patricia van Looijen de doelpuntenmaaksters.

 

Lees verder