Zaalvoetbal: zvv Den Haag verliest met dubbele cijfers in Leek

Voor het eerst in het jaar 2023 werd er bij het zaalvoetbal een volledig programma afgewerkt. In de Eredivisie bij de mannen redde zvv Den Haag het niet bij Leekster Eagles (foto). Ook het tweede team ging, bij HBSS, onderuit. Stanga kam niet langs GZV/Watergras 2.

Tekst: Alex Pronk       |    Foto: Orange Pictures

Eredivisie mannen

Leekster Eagles – zvv Den Haag

In het sportcentrum Leek konden de mannen van coach Gerald Baars niet voor een verrassing verzorgen. Al wist Mohammed el Osrouti al na twee minuten spelen het openingsdoelpunt te scoren voor de Haagse equipe. Nadat Stan van der Wal in de derde minuut de gelijkmaker scoorde, was Mohammed el Osrouti wederom succesvol met zijn tweede treffer. Daarna was het Leester Eagles, dat, wat doelpunten betreft, het spel bepaalde. Via Mehdi Charaf-Eddine (9e minuut 2-2), Bilal Boundati (12e minuut 3-2), Stan van der Wal (14e minuut 4-2) en aanvoerder Luciano Matulessy (15e minuut) liep het uit naar een 5-2 voorsprong. Vlak na het vijfde doelpunt van de thuisploeg brachten Tony Warmerdam (5-3) en Nawfal Boukabout (5-4) vlak voor het rustsignaal zvv Den Haag weer terug in de wedstrijd.

Eindstand

De tweede helft was nauwelijks begonnen of Yoshua st. Juste (21e minuut 6-4), Getuar Derguti (28e minuut 7-4) en Fabio de Matos Fernandes (29e minuut 8-4) brachten voor Leekster Eagles de marge op vier doelpunten. Even stribbelde zvv Den Haag tegen door een doelpunt van Mohammed el Osrouti (8-5), waarna Stan van der Wal met twee doelpunten de eindstand bepaalde op 10-5.

1e divisie

OS Lusitanos – FC Westland

FC Westland verloor in de Amsterdamse Aristos-sporthal fors van OS Lusitanos. Na een ruststand van 4-1 werd het tenslotte 9-2. Klik HIER voor een verslag van die wedstrijd.

Topklasse B

HBSS – zvv Den Haag 2

Het reserveteam van zvv Den Haag verloor in Topsportcentrum Rotterdam nipt van de Schiedamse HBSS met 3-2. Ondanks dat de ploeg van aanvoerder Luthmarnick Maria veel kansen miste, schoot Mohemed El Osrouti toch nog tweemaal raak. HBSS wist echter Batuhan Saglam driemaal het vijandelijke net te vinden: 3-2.

Zuid West DH – Rotterdamse Studenten

In sporthal Overbosch had de ploeg van coach Rachid Laari geen kind aan de Rotterdamse Studenten (RS). Scheidsrechter Abderrahim Essaghir zag Redouan Azougagh (4x), Rafik el Moussaoui, Mohamed el Haddioui (beiden 2x), Nabil Azouagah en Mohamed Aharouil (beiden eenmaal) namens Zuid West DH scoren. Augusto Cassarotti maakte de eretreffer voor de Rotterdamse Studenten, wat een eindstand opleverde van 10-1.

FC Westland 2 – Stompwijk’92

De eerste helft ging op en neer met mooie aanvallen van beide kanten. Het duurde echter lang voordat het eerste doelpunt viel. Uiteindelijk ging de keeper van FC Westland 2 in de fout bij een schot van Bart van der Salm, waardoor in de Jan van der Valk sporthal de 0-1 op het scorebord kwam. Even later had Bart van der Salm een grote kans op de 0-2, maar hij miste en uit de tegenaanval scoorde het reserveteam van FC Westland via Houdeyfa Boutasgount de gelijkmaker (1-1). Dit was tevens ook de ruststand.

De tweede helft ging FC Westland 2 op zoek naar de voorsprong, maar het kwam er niet doorheen. Met een paar mooie aanvallen kreeg Stompwijk’92 ook goede kansen, maar net als in de eerste helft duurde het lang voordat er werd gescoord. Het was Sem van der Salm die koelbloedig bleef en alleen voor de keeper en de 1-2 maakte. Vervolgens ging FC Westland 2 nog meer druk zetten en ook de keeper ging meedoen, maar dat mocht niet baten. Er werd niet meer gescoord en zo behaalde Stompwijk’92 haar eerste overwinning van het seizoen.

Hoofdklasse C

GZV Watergras 2 – Stanga

Stanga vergat te scoren en liet in de Goudse sporthal Mammoet twee dure punten liggen. Wat aanvankelijk leek op een teleurstellende avond, bleek later alsnog mee te vallen, omdat directe concurrent Deltasport niet wist te winnen van het derde team van Futsal Rotterdam. Stanga speelde uiteindelijk met 2-2 gelijk en blijft daarmee nog steeds boven aan de ranglijst staan met vier punten voorsprong op Deltasport. De doelpunten kwamen op naam van Reginald Poeran en Rico Kogeldans.

Vrijdag 27 januari staat de thuiswedstrijd op het programma tegen Olympia. De wedstrijd wordt gespeeld om 20.00 uur in sporthal Hoge Veld in Den Haag.

Tutor – OACN Boys 2

In Topsporthal X van TU Delft was gastheer Tutor op schot tegen het reserveteam van OACN Boys uit Spijkenisse. In de eerste helft scoorden Ingmar Boshuizen (2x), Niels van Lon, Joachim Bron en aanvoerder Erik Geerts voor Tutor. Namens de OACN Boys 2 mikte aanvoerder Regi Somai raak, wat een ruststand van 5-1 opleverde. In de tweede helft was Ingmar Boshuizen weer tweemaal succesvol en daarnaast wisten ook Albert Wasswa en Niels van Lon het vijandelijke net te vinden. Het negende doelpunt werd uitgelokt door Raf van Oosterhout, waardoor Chris Lampe in zijn eigen doel schoot. Uitslag 10-1 voor Tutor.

zvv Den Haag 3 – ASW 2

In Sportcampus Zuiderpark won het derde team van zvv Den Haag van de reserves van ASW uit Waddinxveen met 7-3, Voor zvv Den Haag tekenden Rachid Boukhari (3x), André Rumampuk, Zanóah Pieris, Ryan van Vliet en Mahir Baaziz voor de treffers.