Zaalvoetbal: zvv Den Haag moet buigen voor AGOVV, Tutor onderuit in Leiden

In de Eredivisie kon zvv Den Haag het thuis niet bolwerken tegen het Apeldoornse AGOVV. In de Topklasse was Zuid West DH te sterk voor Stompwijk’92. In de Hoofdklasse C was Tutor niet opgewassen in Leiden tegen Lugdunum.

Tekst & foto: Alex Pronk

Eredivisie Degradatiepoule

zvv Den Haag – AGOVV

In Sportcampus Zuiderpark kon de Residentieclub niet verrassen tegen het Apeldoornse AGOVV. zvv Den Haag verloor na een ruststand van 0-3 met 2-5. De ploeg van coach Gerald Baars moest in de eerste helft ervaren dat de ploeg uit Apeldoorn sterker was. Na rust waren de teams beter tegen elkaar opgewassen.

Adam Kocak en Cihan Ozcan wisten doelman Radu Iordache in de eerste helft te verschalken en vlak voor het automatische rustsignaal passeerde zvv Den Haag-aanvoerder Morad Chalhi zijn eigen doelman: 0-3. Na de doelwisseling pikte Khalid Guermat namens zvv Den Haag een doelpuntje mee (1-3), maar binnen vijf minuten wist Cihan Ozcan met zijn tweede en derde doelpunt AGOVV naar een ruime voorsprong van 1-5 te schieten. Nawal Boutkabout verdubbelde de score in de laatste seconden van de wedstrijd namens zvv Den Haag, wat dus een eindstand van 2-5 opleverde.

zvv Den Haag reist niet aanstaande vrijdag naar Eindhoven maar op zondag 5 februari. Daar speelt de ploeg uit Den Haag tegen zvv Eindhoven (aanvang zal dan om 18.00 uur zijn).

1e divisie A

FC Westland – White Stones

FC Westland speelde voor het eerst een competitieduel in sporthal Hoge Veld vanwege het feit, dat tot tweemaal toe supporters het veld betraden in Poeldijkse sporthal Jan van der Valk. Na een ruststand van 2-5, won White Stones uit Egmond aan den Hoef met 5-8. Klik HIER voor een verslag van deze wedstrijd.

Topklasse B

Stompwijk’92 – Zuid West DH

In sporthal de Meerhorst had Zuid West DH qua score geen kind aan thuisploeg Stompwijk’92. De ploeg van coach Rachid Laari won met 0–6. Namens Zuid West DH scoorden aanvoerder Redouan Azougagh (2x), Othman el Hammouchi, Zakaria Azarkan, Rafik el Moussaoui en Mohamed Aharouil.

De wedstrijd is even gestaakt geweest doordat de uitstekende scheidsrechter Mukesh Bhondoekhan een tweede gele kaart toonde aan Nabil Azouagagh van Zuid West DH.

ASW – FC Westland 2

In de Waddinxveense sporthal De Dreef zag scheidsrechter John Duiker een zeer spannende wedstrijd tussen ASW en het reserveteam van FC Westland, dat – na een ruststand van 1-0, in een 3-3 gelkijkspel eindigde. Namens ASW scoorden Hamza Benhammadi (2x) en Amine Guennaoui en namens de ploeg van coach James Dhanai waren Karam Boukhari, Soufiane Aarabe en Hakim Habibi trefzeker.

Multicult – FC Boshuizen

Multicult kon zich niet meten met middenmotor FC Boshuizen. Multicult miste een aantal spelers, onder meer Ali Boussaboun en Samir Oulhani. De doelpunten van Multicult kwamen van Ismail Benhammouch, doelman Fouad Amrani en Ibrahim Achalhi en namens FC Boshuizen troffen doel  coach Said Ajar (3x), Ali Abbach, aanvoerder Youssef Ait el Houssi, Otmane Mouhyieddine en Anas Benslimane

zvv Den Haag 2 – Futsal Rotterdam 2

Direct na de wedstrijd van Multicult – FC Boshuizen begon in dezelfde hal de wedstrijd tussen zvv Den Haag 2 en Futsal Rotterdam 2. Het reserveteam van zvv Den Haag had geen kind aan de ploeg van Futsal Rotterdam. In Sportcampus Zuiderpark verpulverden de Hagenaars de mannen uit Rotterdam en wonnen met 13-2. Namens de Haagse ploeg was Mohamed El Osrouti de grote man, hij scoorden maar liefst achtmaal. De overige doelpunten kwamen van Nawfal Boutkabout, aanvoerder Luthmarnick Maria (beiden 2x) en Brahim Saidi. Namens de Rotterdammers waren  Burak Yildiz en Christian Tromp succesvol.

Scheidsrechter Ricardo Warring zag zich genoodzaakt rood te tonen vanwege het beledigen van de leiding aan aanvoerder Luthmarnick Maria.

Hoofdklasse C

Lugdunum – Tutor

In de Leidse sporthal De Zijl zag scheidsrechter Dirk Hellenberg De Delftse studenten van Tutor met 6-2 verliezen van de Leidse studenten van Lugdunum. Ingmar Boshuizen wist, na voorzet van Raf van Oosterhout, de 3–1 te scoren. Het tweede doelpunt (bij 5-2) was – op aangeven van Albert Wasswa – ook van Van Oosterhout.

GLZ Delfshaven – zvv Den Haag 3

In het Topsportcentrum versloeg het derde team van zvv Den Haag het Rotterdamse GLZ Delfshaven met 2-7. De Haagse productie werd verzorgd door Anwer Beeld (2x), Luthmarnick Maria, André Rumapuk, Quincy Knegtjens, Mahir Baaziz en Micheal van den Nouweland.

Stanga – Olympia GO

De spelers van Stanga, scheidsrechter Nino Guergouri en Haaglanden Voetbal-verslaggever Alex Pronk waren voor niets afgereisd naar sporthal Hoge veld (foto). Olympia GO uit Sommelsdijk kwam niet opdagen.

Lees verder