Zondag Vierde Divisie A: Westlandia houdt aansluiting met koplopers

Op Sportpark De Hoge Bomen speelde Westlandia tegen concurrent SJC, dat net boven de Naaldwijkers op de ranglijst stond. De ploegen hielden elkaar tot halverwege de tweede helft in evenwicht. Westlandia kwam daarna op stoom en trok de winst naar zich toe.

Tekst: Roland van der Linden         |     Foto’s: Aad van der Knaap

In de eerste helft waren de kansen schaars. Na zeven minuten spelen kreeg Martijn van Trigt de eerste kans namens de ploeg uit Noordwijk. Het duel ging redelijk gelijk op en pas halverwege de eerste helft werd Westlandia voor het eerst gevaarlijk. Het schot van Dinand Kuhn ging over het doel heen. Ook een omhaal van Kai Verbeek leverde met een half uur op de klok niets op. Vlak voor rust zag SJC nog twee mogelijkheden verloren gaan.

Pas halverwege de tweede helft kwam Westlandia los van de tegenstander. In de 67e minuut opende Desley Bransen de score voor de equipe van trainer Cesco Agterberg: 1-0. Zeven minuten later belandde een afstandsschot van Kai Verbeek op de paal. Tien minuten voor tijd bracht Westlandia Brandan Vreedde in het veld, die terugkeerde na langdurig blessureleed.

Kort daarna werd het duel beslist. Een voorzet van Sergi Roeleveld werd door Dinand Kuhn ingetikt en had de thuisploeg een 2-0 voorsprong te pakken. Nadat beide teams nog een kans kregen om te scoren was vlak voor het eindsignaal de net ingevallen Peter Cedeno trefzeker en bepaalde de eindstand op 3-0.

Door deze overwinning verkleinde Westlandia de achterstand op koploper HBS tot zeven punten. Westlandia heeft ook nog een duel minder gespeeld.