Zaalvoetbal: Mazzelstars-vrouwen verliezen duel tegen Zwolle in eerste minuten

Vrijdagavond stond de eerste competitiewedstrijd van de tweede helft van het seizoen op het programma. De vrouwen van Mazzel Stars moesten aantreden tegen EXS Zwolle. Na de laatste twee bekerwedstrijden in januari was er goede hoop om goed te starten. En eerder dit seizoen werd er knap gewonnen van Zwolle.

Maar de waarheid is anders. Was het de onrust van foto’s maken voor de wedstrijd, een zieke coach die thuiszat met corona, een winterse dip? In ieder geval, de focus was er niet en dat zorgde voor een snelle 0-1 achterstand. Doordat Mazzelstars stond te slapen kreeg Zwolle ruimte en kon Daniëlle van der Velde scoren. In dezelfde minuut wel een kans voor Mazzelstars voor Susan van de Berg, die uit de tweede linie schoot, maar stuitte op een Zwolle speelster. Zwolle was de bovenliggende partij en kreeg de meeste kansen.

Vleugels

In de tiende minuut een goede kans voor Lizzy van Diepen, maar de aanval werd vlak voor het vijandelijke doel afgestopt door een goede sliding. Op het moment dat er meer kansen voor Mazzelstars kwamen, kreeg EXS Zwolle vleugels. Mazzelstars was niet fel genoeg en door balverlies op cruciale momenten profiteerde de tegenstander. In twee minuten tijd scoorden Daniëlle van der Velde, Jennieke de Pater–van der Pol en Judith Frijlink: 0-4.

Peptalk

In de dertiende minuut even een time-out met een peptalk. Dat zorgde ervoor dat Mazzelstars iets feller werd. Bij twee mooie doelpogingen van Mazzelstars schoot eerst Paulien Otter net voorlangs en daarna miste Dimara van Oosten maar net na een fraaie actie van Paulien Otter en Lizzy van Diepen. Tot overmaat van ramp kreeg Lizzy van Diepen nog een gele kaart voor duwen en trekken.

Feller

Na de rust kwam Mazzelstars weer met de koppies omhoog de kleedkamer uit. Het is vaker gebleken dat het gewoon nog kan en een wedstrijd pas gespeeld is bij het eindsignaal. Vanaf de eerste minuut kreeg een feller Mazzelstars meerdere kansen, maar wist het doel nog niet te vinden. EXS Zwolle sloeg wel toe via Judith Frijlink. De wedstrijd was eigenlijk wel gespeeld. En in de 38ste minuut maakte captain Anouk Bourgonje er ook nog 0-6 van. Een wedstrijd voor de vrouwen van Mazzel Stars om snel te vergeten. Vrijdag naar Middelburg om daar om 21.00 uur af te trappen.