Zaterdag 2E: RKDEO heeft genoeg aan één treffer voor winst bij CION

RKDEO behaalde een benauwde 0-1 overwinning in Vlaardingen op CION. Door dit resultaat kan de formatie uit Nootdorp weer met wat meer lucht naar boven kijken. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel al in de eerste helft. Na rust hield doelman Huub Koning zijn doel schoon.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

In het eerste kwartier van het duel tussen CION en RKDEO in Vlaardingen waren er twee mogelijkheden voor de bezoekers. Na negen minuten leek een voorzet van Izzy Rosini gevaarlijk te worden, maar CION-doelman Bryan Struis was attent en pakte de bal. Na een kwartier probeerde Rosini Olaf kramer te bereiken, maar de CION-doelman dook op de bal en voorkwam erger voor zijn ploeg.

Halverwege het eerste bedrijf twee momenten voor het RKDEO-doel. Eerst schoot Chris Zaide na een verre ingooi op doel, maar doelman Huub Koning stond op zijn plek en vlak daarna kopte Royama Ibrahim uit een hoekschop de bal over het Nootdorpse doel.

In de 24e minuut was er botsing in het strafschopgebied bij RKDEO tussen Jack Doorschodt van de bezoekers en Danny Koetsier. CION claimde een strafschop, maar scheidsrechter Johnne van Slooten wilde er niets van weten. Twee minuten later kwam RKDEO op voorsprong. Olaf Kramer zette voor op Hidde Collee, die kreeg echter geen kans om te schieten, maar legde af op Izzy Rosini, die op zijn beurt de bal teruglegde op spits Tommy Simons, die de bal tenslotte tegen het vijandelijke net krulde: 0-1.

In het laatste kwartier van de eerste helft kwam RKDEO nog twee keer goed door. Een schot van Youni de Bruin werd door CION-goalie Struis over het doel getikt en even later redde de doelman weer op een inzet van diezelfde De Bruin. In de laatste vijf minuten moest RKDEO-doelman Huub Koning nog handelend optreden. Eerst plukte hij de bal uit de lucht na een voorzet van Lars Vuyk voordat de CION-aanvallers gevaarlijk konden worden en even later pakte hij de bal uit een vrije trap van Royama Ibrahim.

In de tweede helft kwam RKDEO na zes minuten goed weg toen Calvin Jongejan de bal op aangeven van Royama Ibrahim buiten bereik van doelman Koning tegen de lat kopte. Aan de andere kant kopte Hidde Collee in kansrijke positie voorlangs, maar zijn actie werd ook nog afgevlagd wegens buitenspel. Halverwege de tweede helft een dot van een kans voor thuisploeg CION voor Tim van der Hoeven, maar doelman Huub Koning stond op de goede plek. Even later werd een kopbal van Calvin Jongejan op tijd weggekopt door RKDEO-verdediger Jack Doorschodt.

CION bleef proberen op de achterstand weg te werken. Acht minuten voor tijd werd de bal uit een hoekschop van CION eerst weggekopt door Doorschodt, maar de opnieuw ingeschoten bal van Melvin Brandwijk verdween aan de voor RKDEO goede kant van de paal. Op slag van tijd verscheen RKDEO nog voor het Vlaardingse doel, maar het schot van Hozan Hussaini had geen kracht op het doelman Struis echt moeilijk te maken. Ondanks vijf minuten extra kwam er in de stand geen verandering meer. Voor RKDEO betekende de 0-1 bij CION de derde winst op rij en kan de ploeg van trainer Wesley Epskamp weer naar boven kijken.