O23 Divisie 4: DSO, sv Nootdorp en FC Zoetermeer delen koppositie

RKAVV 2 was in 4G met klein verschil SVC’08 de baas. Koploper DSO verloor in 4H van Soccer Boys en moet nu sv Nootdorp en FC Zoetermeer naast zich dulden. De concurrenten speelden gelijk tegen elkaar. In 4I is Scheveningen na drie duels nog zonder puntverlies.

O23 4e divisie G

Het duel tussen SVC’08 en RKAVV 2 ging in de eerste helft gelijk op. In de vijftiende minuut namen de Leidschendammers een voorsprong door een treffer van Lars Brakeboer. De 0-1 bleef tot aan de rust op het scorebord staan. Na de rust speelde RKAVV 2 een slechte tweede helft en voerde hekkensluiter SVC’08 de boventoon. Ondanks de velen kansen konden de mannen van trainer Marco Vredenbregt de gelijkmaker niet produceren: 0-1. Lars de Bakker van RKAVV 2 kreeg van arbiter Hans van der Hoeven de rode kaart voorgehouden.

4e divisie H

DSO kon geen potten breken in het uitduel bij Soccer Boys. In Bleiswijk keken de Zoetermeerders bij rust al tegen een 1-0 achterstand aan. Na negentig minuten voetballen had de thuisclub nog twee keer kunnen scoren, waardoor de eindstand 3-0 werd.

sv Nootdorp en FC Zoetermeer speelden een wedstrijd met veel spanning, maar van goed voetbal was weinig sprake. In de eerste helft was de equipe van trainer Ramon van Rijn (foto) de betere ploeg en kreeg grote kansen. FC Zoetermeer kreeg daarna meer grip op het duel en kwam op 0-1 door een treffer van Björn van Heijst. Na rust was er meer strijd en moest de scheidsrechter af en toe optreden. Het spel golfde op en neer. Wesley Makaay bracht sv Nootdorp langszij. Kansen waren er daarna nog aan beide kanten, maar de stand bleef 1-1.

DSVP pakte haar eerste overwinning. In het duel met het eveneens puntloze XerxesDZB kwam een 2-1 eindstand op het scorebord te staan. Milan van der Lee scoorde uit een strafschop en ook Nik van Veen wist het net te vinden.

4e divisie I

Scheveningen begon opnieuw slordig aan het een wedstrijd en miste veel kansen tegen KMD. Na de 0-1 van Milan van der Pol kwamen de Wateringers weer langszij. Youness Zibouh zorgde daarna met twee treffers voor een 1-3 stand in het voordeel van Scheveningen. KMD profiteerde daarna van slecht uitverdedigen van de bezoekers en kwam terug tot 2-3. Na rust speelde Scheveningen in een hoger tempo en konden Mahmoed Ayala (2x) en Younes Zibouh de score opvoeren naar 2-5. Verburch bond in Schiedam HBSS met 0-2 aan de zegekar.

Het duel tussen WIK en GSC ESDO werd al in de eerste helft gestaakt nadat er een massale vechtpartij was uitgebroken. De politie moest eraan te pas komen om de rust te doen wederkeren. Er was nog niet gescoord in de wedstrijd. Wel werd een doelpunt van GSC ESDO afgekeurd.