Derde Divisie: TOGB neemt drie belangrijke punten mee uit Brabant

TOGB heeft in Brabant op bezoek bij OJC Rosmalen met 2-3 weten te winnen. Via Anthony Slierendrecht en Merick Heintjes wist TOGB tweemaal het net te vinden voor de rust. In de tweede helft scoorde Anthony Slierendrecht nogmaals. OJC Rosmalen had in Mouad Hassen tweemaal haar schutter, maar dat was te weinig was voor een resultaat. TOGB boekte een knappe 2-3 overwinning en staat steviger op plek zeven van de ranglijst.

Tekst: Ron Fruining

Al vroeg in de wedstijd kwam TOGB via Anthony Slierendrecht (foto) op 0-1. Na een lange TOGB-aanval belandde de bal via Dean Zandbergen bij Slierendrecht. De vleugelaanvaller verschalkte binnen de zestien twee man, legde aan en rondde doeltreffend af: 0-1. De voorsprong stond heel kort op het scorebord. Een minuut na de 0-1 was het weer gelijk. Mouad Hassen wist namens OJC Rosmalen de 1-1 binnen te schieten.

Doordrukken

TOGB was na de gelijkmaker niet van slag. De selectie van trainer Mark Schuur bouwde goed op en kwam door een fantastische snelle aanval over de as via Merick Heintjes op 1-2. TOGB kreeg voor de rust nog een paar mogelijkheden, scoorde niet, maar hield het achterin dicht, waar Max de Winkel en Glenn Zandbergen centraal samen met Finn Ameling en Younes Assaih op de flanken, de gastheren geen kans meer gaven om TOGB-goalie Zwarteveld voor rust nogmaals te verschalken.

Spannend

Na de thee bracht OJC Rosmalen liefst drie andere spelers binnen de lijnen op zoek naar de gelijkmaker of meer. TOGB was beter, maar kon de beslissende tik nog niet uitdelen. Dit lukte pas in de eindfase van de wedstrijd.

Na een heerlijke aanval over de rechterkant belandde de bal bij Anthony Slierendrecht. Magnifiek ontdeed Slierendrecht zich van drie tegenspelers en verschalkte doelman Luuk Vogels met zijn tweede van de middag: 1-3.

Wonder

Ook deze stand stond niet lang op het scorebord. Een van richting veranderd schot van Mouad Hassen, plofte in het TOGB-doel, waardoor het plots 2-3 werd. De thuisploeg hoopte op een wonder, maar was in de resterende minuten niet meer in staat de achterstand om te buigen in een gelijkspel of overwinning.

Komende speelronde staat er weer een uitwedstrijd voor TOGB op het programma en mag de ploeg van Schuur op bezoek bij hekkensluiter Dongen.