Zondag 1B: TAC’90 moet hoofd buigen voor concurrent Kruisland

In de strijd om de eerste plaats was TAC’90 op eigen veld niet opgewassen tegen Kruisland. De Haagse ploeg van trainer Arie van der Padt kwam na een 0-2 achterstand nog wel terug in het duel, maar kwam niet verder dan 1-2.

Tekst en foto’s: Alex Pronk

De wedstrijd begon bijna een kwartier later omdat scheidsrechter Wouter Velings de oranje shirts van Kruisland te veel vond lijken op het rode gedeelte van de shirts van TAC’90. In de beginfase van het duel deelden beide partijen wat speldenprikjes uit. In de tiende minuut stonden de verdedigers van TAC’90 flink te sukkelen en kon Fouad Idabdelhay, die ooit bij NAC speelde, van de linkerkant profiteren en voor de 0–1 zorgen.

Na een klein kwartier spelen had TAC’90 haar eerste echte aanval. Na een voorzet van Mohamed El Osrouti strekte Joost de Kubber in het zestienmetergebied zijn lichaam en zijn rechterarm uit richting de bal. De voorzet werd onderbroken en de arbiter oordeelde dat de bal op de borst kwam en wees resoluut de protesten voor een strafschop van TAC’90 van de hand.

In het vervolg van de eerste helft werd vooral op de helft van TAC’90 gespeeld. De Haagse ploeg had moeite met het slimme spel dat Kruisland speelde. Vlak voor rust ging de thuisploeg weer in de fout. Kruisland-speler Richelor Sprangers kon van de linkerkant doelman Dion van Wijk passeren: 0–2.

In de tweede helft kwam TAC’90 beter in de wedstrijd mede door het inbrengen van Randall Labordus en een gewijzigde opstelling. De equipe van Arie van der Padt miste de nodige kansen en het duel kende tot aan de 82e minuut weinig hoogtepunten.

Dat was het moment waarop aanvaller Jesus Penate vanuit de rechterhoek Yassin Izri op de rand van het strafschopgebied wist te bereiken. Izri was aan het draaien totdat hij een gat vond en Randall Labordus in staat stelde om van dichtbij te scoren: 1–2. In de 88e minuut kwam Kruisland met tien man te staan na een tweede gele kaart voor Julian van Kreeke. TAC’90 kon niet meer profiteren. Kenan Dagsoy schoot in de 92e minuut nog wel fraai in de kruising, maar doelman Maikel Korebrits haalde de bal erop schitterende uit, waardoor de eindstand 1-2 bleef.