Matig ADO Den Haag blijft steken op gelijkspel bij FC Den Bosch

ADO Den Haag heeft dit seizoen vijf punten verspeeld aan FC Den Bosch. Thuis werd met 0-2 verloren en uit kwam de ploeg van nu Dick Advocaat in een oninteressant duel niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Daarmee morste de Haagse club dure punten in de strijd om de periodetitel.

Foto’s: Orange Pictures

Mario Bilate was nog geblesseerd en daar was Denzel Hall bijgekomen. Daryl Werker was niet beschikbaar wegens ziekte en in de warming-up meldde ook Boy Kemper zich af omdat hij zich niet lekker voelde. Zijn plek werd overgenomen door Amir Amsalem. Ook de Haagse supporters ontbraken in Stadion De Vliert.

Geen pingel

FC Den Bosch startte beter dan de bezoekers, maar dat leverde geen echte grote kansen op. Na ruim tien minuten kwam ADO Den Haag wat beter in de wedstrijd en dat leverde bijna twee goede mogelijkheden op voor Xander Severina. Bij zijn eerste poging had de bal best op de stip gemogen, want hij kreeg duidelijk een duw in de rug, waardoor hij ten val kwam en de kans om zeep was geholpen. De laconiek leidende scheidsrechter Pol van Boekel zag er echter geen elfmetertrap in. Even later kwam Severina weer het zestienmetergebied in met de bal en ging weer onderuit. Ditmaal had een pingel te veel van het goede geweest. Trainer Dick Advocaat maakte zich langs de lijn boos over het optreden van Van Boekel bij deze momenten en liet dan de assistent-scheidsrechter ook weten.

Veel was er in het kille Stadion De Vliert in het eerste bedrijf niet te genieten. Beide teams wisten zich nauwelijks kansen te scheppen en het was duidelijk dat ADO Den Haag als koploper in de periodestrijd na rust beter voor de dag moest komen. Ongetwijfeld zal Advocaat zijn manschappen tot meer actie hebben opgeroepen, maar daar was nog niet veel van te zien. Pas na zes minuten was er gevaar voor het Brabantse doel. Een kopbal van Thomas Verheydt werd echter gestopt door doelman Van der Steen.

ADO Den Haag had nu wel een klein overwicht, maar echt gevaarlijk werd de ploeg niet. Silvinho Esajas kreeg nog een kopkans na een hoekschop, maar ook nu stond Van der Steen op de juiste plaats. Het bleef echter een tegenvallend duel, waarin beide teams niet gevaarlijk konden worden. Het was zo’n wedstrijd waarin je wel een halve dag kon voetballen, zonder dat er een doelpunt zou worden gemaakt.

Dik vijf minuten voor tijd probeerde Verheydt nog tot scoren te komen, maar gebruikte een hand en dat kwam hem op een gele kaart van Van Boekel te staan. Trainer Dick Advocaat was ook zuinig met zijn wissels. Hij gaf aan, dat er niet veel meer inzat en wilde geen risico lopen, dat er alsnog een bal aan Haagse kant zou invliegen. Alleen Boy Kemper kwam de laatste zes minuten nog in het veld, maar kon ook niet veel meer uitrichten. Het bleef bij 0-0. Bij FC Den Bosch viel vlak voor tijd doelman Wouter van der Steen nog uit na een botsing met Thomas Verheydt. Konrad Sikking was zijn vervanger voor slechts enkele minuten

De volgende competitiewedstrijd staat gepland voor maandag 6 maart, dan komt sc Heracles op bezoek in het Bingoal Stadion. Dat duel is verplaatst in verband met de bekerwedstrijd die ADO Den Haag komende donderdag moet afwerken uit tegen PSV.