Halve Maan Cup: Monsterscore KMD tegen Quick Steps, WIK verrast

In Zoetermeer bleef DWO aan de goede kant van de score tegen BSC’68. KMD schoof eenvoudig Quick Steps aan de kant en bekert ook verder. KSD-Marine won het uitduel bij sv Madestein en plaatste zich ook voor de kwartfinale. Dat geldt ook voor WIK, dat Graaf Willem II VAC versloeg.

KMD – Quick Steps

In Wateringen ging KMD met een 2-0 voorsprong de rust in tegen Quick Steps door treffers van Jesse de Waard (foto) en Jules Maring. Na de hervatting vielen de doelpunten als rijpe appels van de boom. Sam Haghighat opende al vlot de score na de thee, waarna Quick Steps door een treffer van Ricardo van Ballegooien terugkwam tot 3-1. Sam Haghighat bleef het net vinden en voerde met twee treffers de score op tot 5-1. Daarna was het de beurt aan Cyrus Haghighat die met een zuivere hattrick de eindstand op 8-1 bepaalde.

sv Madestein – KSD-Marine

In Loosduinen won vierdeklasser KSD-Marine met 1-4 van sv Madestein. De thuisploeg, die het moeilijk heeft in de derde klasse B, kon tot aan de rust de tegenstander nog aardig bijbenen gezien de 1-2 stand. In de tweede helft kon de formatie van trainer Henk Baggerman nog twee treffers aan het totaal toevoegen en werd de eindstand 1-4. Jacco Wevers (2x), Romano Charité en Jordi de Jager waren scherp in de afwerking voor KSD-Marine. Nagiry Martina scoorde de enige treffer van sv Madestein.

Graaf Willem II VAC – WIK

WIK zorgde voor een verrassing door het in de vierde klasse ongeslagen Graaf Willem II VAC uit het toernooi te knikkeren. In de eerste helft nam de thuisploeg de leiding dankzij een doelpunt van Laurens Bentvelzen. De 1-0 leek ook de eindstand te worden, maar in de slotfase kwam de Haagse vijfdeklasser op gelijke hoogte uit een fraaie vrije trap van Tom de Koning. In de strafschoppenserie bleek WIK net de betere ploeg (8-9). Doelman Eddy Bakker pakte namens WIK twee treffers. De beslissende strafschop kwam op naam van Jerry Troosheide.

DWO – BSC’68

De streekderby tussen DWO en BSC’68 was een leuke partij tussen twee voetballende ploegen. Na een kwartier spelen profiteerde DWO van een fout in de verdediging bij BSC’68 en kon door een doelpunt van Manuel Alves da Cruz op 1-0 komen. De bezoekers waren daarna de betere ploeg en kwamen ook verdiend op gelijke hoogte. Een mooie aanval met positiespel over meerdere schijven werd door Guido de Peinder beëindigd met een schot in de verre hoek. In een gelijk opgaande tweede helft kreeg BSC’68 de beste kansen, maar kon DWO door een doelpunt van Kael Zulu de winst binnenslepen: 2-1.