Warming-up zaterdag 1B: DSO gastheer voor VELO, Die Haghe naar Valken’68

‘Es geht wieder los’ in de eerste klasse B. Het restant van de competitie, nog elf duels, belooft spannend te worden. Wie pakt de titel en wie degradeert er? Op 27 mei is alles bekend.

Tekst: Hans Kulk

Op sportpark Bentwoud in Benthuizen wacht koploper DSO een zware kluif tegen het Wateringse VELO. Bert de Best (foto) en consorten voeren de ranglijst in 1B aan met 34 punten, op de voet gevolgd door Die Haghe (33) en VELO (32). Kan de ploeg van Kevin van der Geest zaterdagmiddag voor een verrassing zorgen?

Runner-up

In Valkenburg (ZH) wacht runner-up Die Haghe ook een ‘pittig’ potje tegen Valken’68, dat vierde staat met 27 punten. Wordt het stuivertje wisselen in de top drie of blijft alles ongewijzigd? Forum Sport, getraind door Bas Steffens, speelt een thuisduel tegen het tot dusver tegenvallende UVS uit Leiden.

Aansluiting

In Delft wacht het nog puntloze DHC een treffen met HVV. Met inmiddels 108 tegentreffers valt trainer John de Letter niet te benijden. Degradatie uit de eerste klasse is slechts een kwestie van tijd. Voor HVV is winst noodzakelijk om aansluiting te krijgen met de onderkant van de middenmoot. Op sportpark Adegeest in Voorschoten is Voorschoten’97 gastheer voor VUC. Ook Rob de Lange en consorten hebben de punten hard nodig. In Honselersdijk ontmoeten de middenmoters sv Honselersdijk en sv Nootdorp elkaar, terwijl sv Den Hoorn Wippolder uit Delft ontvangt (om 15.30 uur).

Een prognose? DSO – VELO 1, Forum Sport – UVS 1, Valken’68 – Die Haghe 3, Voorschoten’97 – VUC 3, sv Honselersdijk – sv Nootdorp 3, sv Den Hoorn – Wippolder      2, DHC – HVV 2

Lees verder