Warming-up 3e Divisie (zo): Paul van der Zwaan (Quick): ,,Het moet beter in balbezit”

Na de twee gewonnen wedstrijden waarin Quick twee keer vijf doelpunten scoorde, viel de 0-0 eindstand tegen DEM tegen. Ook de wedstrijd in zijn geheel viel tegen, dus zal tegen HSC’21 veel beter gespeeld moeten worden om met drie punten uit Haaksbergen te kunnen vertrekken. Zeven punten uit de laatste drie wedstrijden is goed, maar het kan beter.

Tekst: Pieter Donath

Na een busrit van tweehonderd kilometer zullen op sportpark Groot Scholtenhagen de punten moeten worden gehaald om Quick ruim in de middenmoot te positioneren. Thuis won HSC’21 dit kalenderjaar van de drie wedstrijden er twee en speelde er één gelijk. Vorige week verloren de Haaksbergers mei 1-0 van JOS Watergraafsmeer. In de stand heeft Quick zes punten minder dan het op de zesde plaats staande HSC’21.

Ook trainer Paul van der Zwaan (foto) viel het spel van Quick tegen DEM tegen. Komende zondag speelt zijn ploeg het eigen spelletje, waarmee hij verwacht een goed resultaat te behalen. Eerder dit seizoen werd thuis 1-1 gespeeld.

Waarom ontstonden er weinig kansen tegen DEM en was 0-0 logisch resultaat?

,,We waren erg slordig in balbezit en hadden heel veel onnodig balverlies. Vaak zelfs zonder druk van de tegenstander. Dat is op dit niveau niet voldoende om te winnen, zelfs niet als je veel beter bent dan de tegenstander. Dan is 0-0 uiteindelijk het eindresultaat.”

Waarom is HSC’21 uit, altijd moeilijk?

,,HSC’21 uit Haaksbergen is niet alleen heel ver weg, maar is ook een lastige ploeg. Zeker thuis een collectief met heel veel strijd. We zijn gewaarschuwd. Het zal beter moeten in balbezit dan afgelopen zondag. Daar zijn we afgelopen week ook mee bezig geweest.”

Wat is wekelijks ‘ons ding’ doen?

,,Wij werken consequent vanuit een aantal basisprincipes en dat is ons houvast, ons anker daar trainen we constant op. Dat is ons spel, zo willen we graag spelen. Dat is ons ding. Daar kunnen we ook mee winnen, maar dan moet wel alles in de uitvoering ook goed zijn. Dat was afgelopen zondag niet het geval en zal aanstaande zondag wel moeten om te winnen.”

Lees verder