Zaterdag 1B: Voorschoten’97 schiet vier keer raak tegen VUC

VUC kon op Sportpark Adegeest geen grote indruk achterlaten. De Haagse ploeg moest met een dikke 4-0 nederlaag genoegen nemen. Tegenstander Voorschoten’97 staat door de zege op een vierde plaats op ruime afstand van koploper DSO.

Tekst: Roland van der Linden        |       Foto’s: Martine Epskamp

In de openingsfase van het duel tegen VUC was Voorschoten’97 duidelijk de bovenliggende partij. Guy Smith zag zijn inzet door de Haagse keeper Nick Hasper gered worden en een bal van Thom Wijnalda raakte de paal. In de twintigste minuut zag ook VUC een kans op de paal belanden. Een minuut later was het raak voor de groengele formatie uit Voorschoten. Guy Smith rondde een prachtige combinatie goed af: 1-0.  VUC kreeg nog een goede kans op de gelijkmaker, maar strandde op de doelman van de tegenstander.

Voorschoten’97 benutte daarna haar kansen wel en liep nog voor de rust weg naar een 3-0 voorsprong. Eerst werkte Thom Wijnalda een voorzet van Miguel Boersma in de touwen en vervolgens nam Guy Smith de 3-0 voor zijn rekening.

Slordig

In de 49e minuut was het duel volledig gespeeld. Wijnalda profiteerde van slordig spel achterin bij VUC en bepaalde de stand op 4-0. In het vervolg van de tweede helft werd niet meer gescoord. sv Honselersdijk staat na de winst op een voorlopig veilige achtste plek. sv Nootdorp staat tiende en midden in de gevarenzone.