Vrouwen 3e klasse: SEP omzeilt lastige klip, sv Den Hoorn simpel langs Maasdijk

SEP trof in Sportclub Monster een lastige tegenstander, maar kwam wel als overwinnaar uit de strijd. FC ’s-Gravenzande boekte een ruime zege bij Ariston’80 en ook sv Den Hoorn boekte een eenvoudige overwinning op Maasdijk.

3e klasse C (zat)

LSVV’70 – Voorschoten’97

Na een evenwichtige eerste helft met veel duels op het middenveld gingen LSVV’70 en Voorschoten’97 de pauze in zonder te scoren. In het eerste kwartier na de rust was de Leidse thuisploeg de betere en beloonde zichzelf met een 1-0 voorsprong. Vijf minuten later kopte Amy Montanje fraai de 1-1 binnen. Na veel kansen over en weer won Voorschoten’97 het duel met 1-2 dooreen treffer uit een hoekschop.

3e klasse D (zat)

sv Den Hoorn – Maasdijk

sv Den Hoorn kwam in de regionale strijd met Maasdijk in de 27e minuut op een 1-0 voorsprong. Laura Kleine Deters profiteerde van een verkeerde terugspeelbal van Maasdijk. Drie minuten later was het 2-0 dankzij Izara Dijkxhoorn op aangeven van Kleine Deters. Nog voor de rust scoorde de formatie van trainer Mitchell Schulte nog twee keer. Desiree van der Linden kon de bal binnen schuiven nadat de bal uit een vrije trap op de paal belandde. In de 43e minuut nam Kleine Deters met haar tweede treffer de 4-0 voor haar rekening. In de tweede helft was er weinig meer te beleven en speelde sv Den Hoorn het duel rustig uit: 4-0.

Ariston’80/2 – FC ‘s-Gravenzande

FC ’s-Gravenzande boekte een degelijke overwinning op de reserves van Ariston’80. De Westlandse vrouwen kwamen niet in de problemen en namen een 0-5 zege meer naar huis door treffers van Vienna Warbout, Femke Sjoerdsma, Romy van Velden en Sophie van Spronsen (2x).

SEP – sc Monster

SEP had het zwaar tegen Sportclub Monster, de ploeg van trainer Hassan Amhayi (foto). De Westlandse vrouwen zetten de koploper in de eerste helft goed vast, waardoor SEP moeilijk in haar eigen spel kwam. Kansen die er waren werden niet benut. In de tweede helft verbeterde het spel van SEP, dat rustiger aan de bal was en meer ging voetballen. Nina de Letter opende met een kopbal vanuit de corner de score. Daarna zorgde Annemijn Kreffer voor een 2-0 overwinning voor de club uit Delft.

Lyra – Concordia

Lyra schoot goed uit de startblokken tegen Concordia met een doelpunt van Dione van Loenen in de eerste minuut na een fraaie assist van MO17-speelster Chimene Tetteroo. Lyra speelde daarna slordig en de Delftse ploeg kwam via Pippa van Bruggen op 1-1. In de tweede helft bleef deze stand lang staan, maar na een tactische wissel scoorde Lyra drie keer in vier minuten. Dione van Loenen, de van blessureleed teruggekeerde Mandy Zonneveld en Lisanne van den Berg waren de doelpuntenmakers. In de slotfase was Sam van der Hoeven na een hoekschop ook nog trefzeker: 5-1.

DSVP 3 – Naaldwijk

Naaldwijk kreeg flink klop van DSVP 3. De Westlandse vrouwen hielden tot aan de rust de thuisploeg nog bij: 3-3. Na de thee kwam DSVP 3 helemaal los en scoorde maar liefst acht keer, waardoor de eindstand 11-3 werd. Isa Hoeks, Laura van den Bos en Carly van den Bos schoten met scherp voor Naaldwijk.

3e klasse D (zon)

SVO Krommerijnstreek – Taurus

Taurus was niet opgewassen tegen de nummer drie van de ranglijst. SVO Krommerijnstreek bleek met 2-1 net de betere ploeg. Ondanks de nederlaag staat Taurus op een keurige zesde plaats.