Warming-up zondag 1B: TAC’90 op jacht naar periodetitel tegen Marvilde

In het thuisduel tegen Marvilde heeft TAC’90 twee grote belangen. De formatie van trainer Arie van der Padt (foto) kan bij winst de tweede periodetitel binnenslepen en blijft dan ook de ploeg met de minste verliespunten. 

Tekst: Roland van der Linden

Vorige weekend boekte TAC’90 een knappe zege op Best Vooruit. Nu staat een thuisduel tegen Marvilde op het programma. Het heen duel ging met 2-0 verloren.  Van der Padt: ,,De uitwedstrijd was niet onze beste wedstrijd van dit seizoen. Marvilde is echt een heel lastige ploeg. Ze spelen de wedstrijden niet om te voetballen, maar om punten te pakken. Ze schromen niet om de bal naar voren te schieten en hopen dan dat de bal goed valt. Verdedigend staat het daar als een huis. Het is erg lastig om daar doorheen te komen. Ze zetten het dicht, zeker als ze op voorsprong staan. Voorin hebben ze hun beste spelers, voetballend gezien. Het is een ploeg die heel hard werkt voor en met elkaar.”

Lastig

TAC’90 is nog steeds niet helemaal compleet, maar kan zondag een goede ploeg opstellen. De trainer van de Haagse ploeg verwacht een heel lastige wedstrijd tegen Marvilde. TAC’90 staat in de periode twee punten voor op Nemelaer en heeft ook een iets beter doelsaldo. Bij winst is TAC’90 zeker van de periode en bij een gelijkspel zou Nemelaer met niet meer dan één doelpunt verschil mogen winnen.

Scherp

TAC’90 moet volgens Van der Padt zelf scherp zijn in zowel aanvallend als verdedigend opzicht. De spanning in het laatste duel van de periode kan ook een rol spelen. De trainer heeft nog RKAVV in het achterhoofd, dat in de periode van de nummer laatst moest winnen, maar verloor met 1-0.  TAC’90 moet de wedstrijd hetzelfde benaderen als elke andere wedstrijd en gaat in ieder geval voor de winst zoals het altijd doet.

Lees verder