Zaterdag 3A: Louter overwinningen voor regioploegen

Stompwijk’92 heeft de hoop op het ontlopen van rechtstreekse degradatie nog niet opgegeven na een zege op FC Oegstgeest. Blauw-Zwart klom na de winst op Koudekerk naar de eerste plaats. Ook DWO draait nog steeds goed mee. Alphen werd met 3-1 verslagen.

Tekst: Roland van der Linden             Foto’s: Aad van der Knaap

Blauw Zwart – Koudekerk

In Wassenaar boekte Blauw-Zwart een dik verdiende overwinning tegen een goed voetballend Koudekerk. De ploeg van trainer Alan Campfens ging de rust in met een 3-0 voorsprong op het scorebord. Iliass Assabban opende de score en bediende daarna Kay Kronenburg die voor de 2-0 zorgde. Uit een fantastische voorzet van Mark van der Does kon Assabban Bastiaan Hendriksen bereiken. Dit leverde de 3-0 op.

Direct na de rust leidde een inschattingsfoutje tot een tegentreffer van bezoekers. Het gedisciplineerd spelende Blauw-Zwart won het duel met 4-1. Raymond Vosse legde de bal loepzuiver op het hoofd van de ingevallen Dunke Lagerberg die met het hoofd scoorde.

FC Oegstgeest – Stompwijk’92

Ook Stompwijk’92 had bij rust al een 0-3 voorsprong op FC Oegstgeest opgebouwd. Nick Ammerlaan nam twee doelpunten voor zijn rekening een ook Lorenzo Korte was scherp in de afrekening. In de tweede helft kon FC Oegstgeest de score nog terugbrengen tot 1-3, maar Nick Ammerlaan maakte met zijn derde treffer aan alle onzekerheid einde door de 1-4 op het bord te zetten. Door de zege van concurrent SCW op Sporting Leiden staat Stompwijk’92 nog steeds op een degradatieplaats. De achterstand op SCW bedraagt één punt.

DWO – avv Alphen

De formatie van trainer Dennis Olman domineerde de hele wedstrijd en kwam na een half uur spelen uit een prachtige aanval door Kurtley de Windt op 1-0. Dit was ook de ruststand. Na de doelwisseling kwam avv Alphen op 1-1 uit een gemakkelijk gegeven strafschop. Volgens de Zoetermeerse trainer had niemand inclusief de tegenstander iets gezien. DWO liet zich niet uit het veld slaan en won het duel met 3-1 door nog eens twee doelpunten van Kurtley de Windt, die daarmee de hele productie voor zijn rekening nam. DWO verzuimde daarna om de score verder op te voeren.