Zaterdag 2E: RKDEO haalt na rust zege op Concordia eenvoudig binnen

Voorafgaand aan de wedstrijd was er minuut stilte wegens het overlijden van Corine Brekelmans. Zij was een ‘echt Concordia-dier’, die lange tijd diverse functies heeft bekleed, van bestuursfuncties tot diverse commissies. Daarna tijdens het duel trok RKDEO aan het langste eind: 0-2.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

RKDEO kwam goed uit de startblokken en al na drie minuten moest Concordia-doelman Poya Maleki Selfar in actie komen. Met zijn vuisten tikte hij de bal na een schot van Olaf Kramer over. Vijf minuten later een afstandsschot van Jack Doorschodt van RKDEO, dat recht op de Delftse doelman afging. Die doelman had weer een goede actie in huis na een kwartier op een inzet van weer Jack Doorschodt. Het scorebord gaf echter nog steeds de stand van 0-0 aan.

In de negentiende minuut probeerde Concordia aanvallend iets via Damy de Roode, maar de RKDEO-sluitpost Huub Koning was op tijd uit zijn doel. Halverwege de eerste helft mocht RKDEO een vrije trap nemen na een overtreding op Olaf Kramer. Jack Doorschodt kwam met zijn trape niet verder dan de Concordia-muur. Op een afstandsschot van Tommy Simonis was Concordia-keeper Maleki Selfar niet klemvast, maar het leverde verder geen gevaar op voor de Delftenaren.

Weer kwam RKDEO goed uit de kleedkamer, want al binnen een minuut na rust probeerde weer Jack Doorschodt het van afstand, maar de bal vloog naast het doel. Daarna kwam een vrije trap van de Nootdorpers via een ‘omweg’ bij Tommy Simonis, die weliswaar hard inschoot, maar de doelman op zijn weg vond. Na tien minuten in het tweede bedrijf viel dan toch de openingstreffer. Door geklungel van Concordia-goalie Poya Maleki Selfar kon Olaf Kramer de bal oppikken en eenvoudig in het lege doel scoren: 0-1.

Niet lang daarna viel ook de tweede Nootdorpse treffer. Een indraaiende voorzet van Jazz Vermeer werd bij de tweede paal door Youni de Bruin binnengekopt: 0-2. Met nog elf minuten op de klok was het bijna 0-3. Olaf Kramer schoot op de doelman en in de rebound probeerde Irian Boeschoten het opnieuw, maar ook zonder succes. Een vrije trap van Irian Boeschoten werd bij de tweede paal gekopt door Sven van Noppen in de korte hoek, maar doelman Maleki Selfar stond op de juiste plaats. In de slotfase nog een tweetal pogingen van RKDEO, maar in de 0-2 stand kwam geen verandering meer, ook niet na drie extra minuten.