Zaterdag 1B: VUC ziet Valken’68 in slotfase winst pakken

Voor VUC stond aan het Kleine Loo een moeilijke wedstrijd op het programma tegen het goed presterende Valken’68. Voor VUC zou een overwinning zorgen voor aansluiting naar boven. Het werd een nipte nederlaag, waardoor de ploeg in de gevarenzone blijft bivakkeren.

Tekst: Marlon Taal

In de openingsfase kon Valken’68 laten zien waarom het goed presteert in de competitie. Na acht minuten kwam de ploeg al op voorsprong via Marc Langeveld.  Na deze treffer kwamen beide ploegen weinig voor de vijandelijke doelen. Er werd dan ook voor de pauze niet meer gescoord.

Veerkracht

In de tweede helft toonde VUC veerkracht en kwam dan ook verdiend op gelijke hoogte door een treffer van invaller Carlos Massoxi. Lang leek het duel af te stevenen op een gelijkspel, maar vlak voor tijd viel toch het doek voor de ploeg van trainer Rob de Lange (foto). Valken’68 kwam wederom op voorsprong, nu via Huig van Duijn. De tijd was tekort voor VUC om nog onder de 1-2 nederlaag uit te komen.