Zaterdag 1B: Wippolder wint, maar daar is ook alles mee gezegd

Wippolder moest op de Pauwmolen aantreden tegen hekkensluiter DHC. De delftenaren lieten zich van hun goede kant zien, maar wat Wippolder op de mat legde, was voor de toeschouwers niet om warm van te worden.

Foto’s: Wouter Dill

Wippolder wilde gretig starten en had het meeste balbezit. Ondanks dat was het in de eerste de beste uitval van DHC een doelpunt voor de bezoekers. Met deze 0-1 achterstand schrok Wippolder wakker, ging vooruit en wist direct een minuut later de 1-1 binnen te schieten via Rik Luisman. Ondanks het matige spel tilden Jordy Krassenburg en Quinten Hellemons de stand naar 3-1 en met deze stand werd er ook aan de thee gegaan.

Na de rust dacht de thuisploeg qua score verder uit te kunnen gaan lopen, maar het was DHC dat een aantal goede aanvallen opzette en een paar minuten na rust zowaar de spanning in de wedstrijd terugbracht: 3-2. Wippolder kwam weer, maar speelde dusdanig matig dat inspeelballen niet aankwamen en duels verloren gingen. Tot overmaat van ramp kopte Joey Emmerink de bal uit een voorzet per ongeluk in z’n eigen doel en kwam daarmee de 3-3 stand op het scorebord.

Met nog 25 minuten te spelen moest de thuisploeg uit een ander vaatje tappen en werden alsnog de drie punten veiliggesteld. Binnen een kort tijdsbestek voerden Berto de Vree, Quinten Hellemons en opnieuw De Vree de score op naar 6-3 en stelden daarmee de overwinning voor Wippolder veilig.

Een verrassing door het fris spelende DHC werd hiermee in de kiem gesmoord en Wippolder zal deze off-day snel willen vergeten. Trainer John de Letter kreeg in de loop van de tweede helft nog een rode kaart wegens aanmerkingen op de leiding. Verder was het een gezapige, maar sportieve wedstrijd. Met deze vierde overwinning op een rij neemt Wippolder inmiddels de (gedeelde) vierde plek in op de ranglijst. DHC blijft de drager van de rode lantaarn.