Zondag 4e Divisie: Houdt Braef Stant terug op kop na winst bij Rohda Raalte

HBS is weer koploper in de Vierde Divisie A (zondag). Zelf wonnen de ‘Kraaien’ nipt van Rohda Raalte (1-2), terwijl Hoogeveen punten liet liggen bij Purmersteijn (0-0). HBS heeft nu 45 punten, Hoogeveen 44, RKAVV en SJC 42 en Purmersteijn 41. Nog acht duels te gaan voor allemaal. En niets is nog zeker.

Tekst: Hans Kulk

Deze competitie gaat een mooie apotheose tegemoet. In de komende acht wedstrijden wordt beslist wie er kampioen van de Vierde Divisie A wordt. Houdt Braef Stant het hoofd koel? Wordt het toch Hoogeveen? Of gaat Purmersteijn er als lachende vijfde uiteindelijk met de hoofdprijs vandoor?

Zelfs een ervaren waarzegster zou haar alles voorspellende bol niet voor deze kampioensstrijd willen gebruiken. Het kan echt nog alle kanten op. En dat maakt deze competitie zo mooi.

Beste papieren

Op dit moment heeft HBS de beste papieren. Door te winnen van Rohda Raalte (waarvan thuis nog met 0-4 werd verloren) is er weer een eventuele concurrent buitenspel gezet. Jedsel Markes (foto) zorgde met twee doelpunten uiteindelijk voor de 1-2 overwinning. Wat deden de concurrenten? Hoogeveen en Purmersteijn speelden gelijk tegen elkaar (0-0), RKAVV won met miniem verschil bij Alcides (0-1), terwijl SJC Velsen met 3-0 over de knie legde.

Affiche

Het volgende complete programma is pas in het weekend van 25 en 26 maart. Ook dan staan er weer de nodige spannende duels op het programma. De ploeg van Ekrem Kahya ontvangt op sportpark Craeyenhout het Naaldwijkse Westlandia. De ploeg van Cesco Agterberg liet de afgelopen weken de nodige punten liggen, maar kan voor de thuisspelende ‘Kraaien’ een storende factor richting het kampioenschap zijn, want ook de Westlanders zijn nog niet definitief uitgeschakeld. Een ander mooi affiche is de strijd tussen RKAVV en SJC.

HBS is er dus nog lang niet en dat weten Kahya en zijn mannen zelf ook. Maar het maakt de competitie in de Vierde Divisie A des te mooier.

 

 

Lees verder
Net binnen